Ajuntament

L’Ajuntament apel·larà la decisió de la justícia de suspendre cautelarment els treballs per construir l’escola La Mirada

14/11/2022
Comparteix aquesta notícia

El jutjat contenciós administratiu número 10 de Barcelona ha determinat la suspensió cautelar de l’aprovació definitiva del projecte de trasplantament d’arbrat i arbustos derivat de la implantació de la nova escola La Mirada. El recurs a aquest projecte el va efectuar l’Associació per a la Defensa i Estudi de la Natura a Catalunya (ADENC) basant-se en què les tasques de trasplantament de l’arbrat tindrien una afectació mediambiental sense possibilitat de reparació.

La suspensió cautelar de les tasques de trasplantament ha acabat afectant el conjunt del projecte i suposa aturar ara les obres de construcció de l’escola fins que el TSJC no estudiï i resolgui el recurs d’apel·lació que l’Ajuntament presentarà contra aquesta resolució judicial. Una aturada que s’efectua malgrat que,  en el seu moment, la justícia va denegar l’adopció de mesures cautelars contra l’aprovació definitiva del projecte de construcció de l’escola.

Un cop estudiada avui la interlocutòria, els serveis jurídics municipals han determinat que les obres de construcció de l’escola només podran continuar amb la resolució per part del TSJC del recurs de l’Ajuntament o amb la resolució per part del jutjat contenciós del recurs de l’ADENC.

L’Ajuntament ha convocat urgentment una reunió amb la direcció de l’escola, l’AFA, l’ADENC i SOS Bosc Volpelleres per valorar les conseqüències de la interlocutòria sobre el futur de la nova escola La Mirada.