Ajuntament

L’Ajuntament anima la ciutadania a celebrar Sant Jordi a casa

17/04/2020
Comparteix aquesta notícia

A l’espera que es confirmi la data per celebrar oficialment la Diada de Sant Jordi a tot el país, el consistori no vol que el 23 d’abril passi de llarg de Sant Cugat a causa de la COVID-19. És per això que la regidoria de Cultura demana a la ciutadania que comparteixi a les xarxes socials les seves propostes per celebrar la diada a casa amb l’etiqueta #santjordiconfinatstc.

Irene Dotti Luna, estudiant en pràctiques de l’Escola Municipal d’Art, és l’autora del cartell d’enguany de Sant Jordi

Una de les idees és acompanyar les biblioteques locals en la iniciativa de la Diputació per crear la Biblioteca Més Gran del Món. Per això, s’emplaça els santcugatencs i santcugatenques que pengin una fotografia de la biblioteca de casa, abans del 21 d’abril, a #LaBibliotecaMesGranDelMon i etiquetin @bibliotequesstc. Durant la diada, les biblioteques locals “s’encarregaran” d’unir-les totes per crear aquesta biblioteca gegant…

La regidoria de Cultura també vol que els menuts participin de forma activa a la diada i puguin plasmar en fotos un dibuix de Sant Jordi ben particular. Es tracta de pintar amb els seus colors el cartell de Sant Jordi 2020, creat per Irene Dotti Luna, estudiant de l’escola Municipal d’Art. Al web de l’Ajuntament, Santcugat.cat, hi ha una versió del cartell adaptada perquè els infants puguin reproduir la imatge pintant-la amb els seus colors. Cultura anima les famílies a pujar les creacions a #santjordiconfinatsct.

Esther Madrona, tinenta d’alcaldia de Cultura: “A #santjordiconfinatstc podreu veure les recomanacions dels autors locals, podeu ensenyar-nos a quins racons insòlits llegiu a casa o penjar dibuixos de roses als balcons. Donem vida i color a aquest Sant Jordi encara que estiguem a casa!”.

D’altra banda, la regidoria de Comerç també anima la  ciutadania a viure aquest Sant Jordi de la mà dels establiments locals i recorda que floristeries i llibreries estan afrontant la crisi amb la venda on line.  Cugat.cat col·labora en la difusió d’aquesta iniciativa del comerç local.

Elena Vila, tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç: “Que les llibreries i les floristeries facin venda a domicili és símptoma que el comerç vol tirar endavant i l’Ajuntament els farà costat en aquest context de crisi. Que no tinguin cap dubte”.

L’Ajuntament també convida la ciutadania a participar al 13è Concurs de microrelats de Cugat Mèdia amb una edició especial de la iniciativa dedicada als malalts de coronavirus i al personal sanitari. Les bases del concurs, en el qual col·labora el consistori, es poden consultar al web del mitjà públic multimèdia Cugat.cat.