Ajuntament

La Transició energètica, protagonista de la primera setmana temàtica sobre els eixos de la declaració d’Emergència Climàtica

21/10/2021
Comparteix aquesta notícia

Amb l’objectiu d’impulsar la transició cultural davant la situació d’Emergència Climàtica i implicar-hi la ciutadania, l’Ajuntament dedicarà una setmana temàtica per a cada un dels sis eixos de la declaració d’Emergència Climàtica de Sant Cugat.

La primera se celebrarà del 25 d’octubre al 4 de novembre i tindrà com a protagonista l’eix de Transició energètica. S’emmarcarà, també, amb la celebració de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible.

Alba Gordó, regidora de Sostenibilitat i Comissionada per a l’Emergència Climàtica: “un dels nostres objectius és implicar la ciutadania en la lluita contra el canvi climàtic i donar la màxima informació i recursos per contribuir a una transformació social davant aquesta emergència. Per això, en el marc del nostre Pla d’Acció, organitzem aquestes setmanes temàtiques obertes a tothom”.

Concretament, a la Setmana de la Transcició energètica s’han organitzat diversos actes de la mà de les comissions de sostenibilitat i mobilitat de les AFAs i amb diverses aportacions nascudes en el si de la Taula Ciutadana per l’Emergència Climàtica:

• Dilluns 25 octubre: Xerrada “Autoconsum solar tèrmic i fotovoltaic: l’aposta per les comunitats de veïns de les noves bonificacions fiscals pel 2022”. A càrrec de Marta Oliver, tècnica del servei de Sostenibilitat i Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Cugat
LLOC: Casa de Cultura
HORA: 18.30h

• Dijous 28 octubre: Xerrada-intercanvi d’experiències “El bicibús a Sant Cugat: 3 experiències de revolta i d’il·lusió”. A càrrec de les AFAs de les escoles Pi d’en Xandri, Collserola i La Mirada
LLOC: Casal Torre Blanca
HORA: 18h

• Divendres 29: Xerrada “La fi de l’abundància: les implicacions de la crisi energètica que no es pot evitar i alternatives a construir”. A càrrec de Jordi Parés, membre del col·lectiu CMES.
LLOC: Casa de Cultura
HORA: 18h

• Dimecres 3 novembre: Xerrada “Autoconsum solar tèrmic i fotovoltaic: l’aposta per les comunitats de veïns de les noves bonificacions fiscals pel 2022”. A càrrec de Marta Oliver, tècnica del servei de Sostenibilitat i Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Cugat
LLOC: Espai ECO de Les Planes
HORA: 18.30h

• Dijous 4: Explicació de la proposta de solució dels expedients de bonificació per instal·lació de fotovoltaica de 2017, 2018 I 2019”. A càrrec de la comissionada per a lEmergència Climàtica, Alba Gordó.
LLOC: sala de plens Ajuntament
HORA: 18h

Les setmanes que es dedicaran a la resta d’eixos de la declaració d’Emergència Climàtica són: Canvi en el model de Mobilitat, Transició alimentària, Residu 0, Infraestructura verda i biodiversitat, i Transició Cultural.