Ajuntament

La segona edició de la Fira de les Portadores reforça la programació per al públic familiar

18/09/2019
Comparteix aquesta notícia

La Fira de les Portadores, que se celebra per segon any consecutiu, fa enguany una aposta pel públic familiar i programa activitats amb una visió intergeneracional en què el coneixement es transmet a través del joc, l’experimentació i la participació de tota la família, com, per exemple, una trepitjada de raïm col·lectiva.

Un altre punt fort en aquesta programació són les activitats adreçades al públic amant de la cultura del vi, on podran trobar una master class per fer el propi vi amb tecnologies de fabricació digital o un tast històric de les Cooperatives de Catalunya.

Destaca la transversalitat en les propostes programades on participen diferents àmbits municipals, també productors i experts vitivinícoles així com entitats de cultura popular i tradicional de Sant Cugat que, en aquest cas, se sumen amb la Diada de Testes dels Caparrots de Sant Cugat (dissabte 28 de setembre) i amb el 44è Aplec de la Sardana (diumenge 29 de setembre).

La Fira de les Portadores és la continuació del projecte Patrimoni Viu, endegat fa 12 anys per donar a conèixer el patrimoni i la història local i el valor del nostre llegat vitivinícola. La celebració és durà a terme els dies 27, 28 i 29 de setembre al Celler Modernista i al ViLab. L’any passat hi van participar més de 2.000 persones en dos dies d’activitats.

Un cartell inclusiu
La imatge d’aquesta segona Fira de les Portadores ha estat creada per persones usuàries del centre especial de treball Jeroni de Moragas i està basada en el raïm com a element temàtic central. D’aquesta manera, l’Ajuntament ha volgut afegir el concepte de responsabilitat social corporativa a aquestes jornades.

Tret de sortida a la programació tardor-hivern del Museus
La Fira de les Portadores és la primera de les prop de 60 activitats que organitzen Museus de Sant Cugat, entre setembre i febrer de 2020, que inclouen des de les ja tradicionals visites guiades i itineraris per descobrir el patrimoni local, les xerrades, presentacions i exposicions temàtiques fins a les activitats familiars i les del Nadal als museus. Una programació diversa i atractiva que ha estat possible gràcies a la complicitat de més de 20 entitats del teixit associatiu de la ciutat.

La Memòria Històrica com a novetat
Per primera vegada, la programació semestral inclou un apartat dedicat a la recerca i la divulgació de la nostra memòria recent, amb l’objectiu de posar en valor el passat i donar-lo a conèixer a la ciutadania, especialment a la gent jove.

Com a activitats destacades d’aquesta nova secció hi ha programats uns grups de reflexió i experimentació a l’entorn de la memòria democràtica amb la participació de l’alumnat de l’Institut Arnau Cadell, també un cicle de conferències sobre els 40 anys d’ajuntaments democràtics i un recorregut per diversos punts del territori que van ser testimonis de l’èxode massiu del 39.

El govern municipal ha creat expressament una regidoria de Memòria Històrica amb l’objectiu de recuperar, reflexionar i difondre el passat de la nostra memòria col·lectiva.