Ajuntament / Ciutadania

Es reforça el manteniment de parcs i jardins per afrontar la primera fase del desconfinament dels infants

30/04/2020
Comparteix aquesta notícia

Els equips del Servei de Parcs i Jardins de l’Ajuntament han iniciat els treballs de neteja i manteniment de les àrees verdes urbanes i espais de lleure de la ciutat per garantir la seguretat dels infants en la primera fase del seu desconfinament.

Durant les primeres hores de desconfinament dels menors s’ha observat un ús intensiu d’aquests espais verds i es preveu que l’afluència s’incrementi amb l’inici de la primera fase de desconfinament d’adults en els propers dies.

Després de, pràcticament, 40 dies sense manteniment, tancats a la ciutadania i amb les fortes pluges de la setmana passada, els equips faran actuacions més profundes per garantir en tot moment la neteja, salubritat i  bones condicions  dels espais urbans i verds per al seu ús.

José Gallardo, regidor de Serveis Urbans: “Després de setmanes amb serveis mínims, des de l’àrea de Parcs i Jardins, ampliem el servei per tal de garantir el manteniment i la neteja del verd urbà del nostre municipi de cara a la progressiva tornada a la normalitat i que, així, els santcugatencs i santcugatenques puguin gaudir dels espais naturals amb total seguretat”

Entre les actuacions previstes s’ha planificat: neteja de parcs, jardins i àrees de gossos, desbrossaments, segues de prats i gespes, la neteja d’herbes dels escocells, la desinfecció del mobiliari, la retirada total dels encintats de prohibició de pas  i també l’increment de la freqüència de neteja.

Espais de joc infantil i fonts, tancades

Cal recordar però, que les zones de jocs infantils i els espais de socialització de gossos encara restaran tancats i el seu ús no estarà permès fins que així ho determinin les autoritats competents. Les instal·lacions esportives a l’aire lliure (pistes de futbol, bàsquet, skatepark…) tampoc no es poden utilitzar fins a nou avís.

De cara a la primera setmana del mes de maig, i en funció de l’ús que se’n faci dels espais verds i viaris, es tornarà a avaluar la necessitat de continuar amb aquest nivell de manteniment periòdic.

Per altra banda, les font públiques, tot i la neteja que s’hi fa, encara romandran tancades per tal d’evitar possibles contagis per la COVID-19. En aquest sentit es recomana portar una ampolla d’aigua des de casa per tal d’hidratar-se, especialment si es realitza pràctica esportiva.