Ajuntament / Economia

Es posa en marxa el Pla d’acció per impulsar la FP

24/02/2020
Comparteix aquesta notícia

La Tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica, Empresa, Ocupació i Comerç, Elena Vila, ha explicat avui la posada en marxa del Pla d’acció ‘Formació per a la transformació, impuls de la FP a Sant Cugat’.

Elena Vila: ‘Des de l’Ajuntament fem una aposta ferma per dignificar i prestigiar la formació professional. Les dades ens confirmen que falten certs perfils tecnològics i d’oficis manuals qualificats, i, per això, posarem les eines necessàries per reajustar l’equilibri entre l’oferta formativa i la demanda que ens arriba de les empreses’.

La iniciativa dividida en tres grans eixos (1-Formació Professional Reglada, 2-Formació per l’Ocupació i 3-Orientació i Reconeixement Professional) té com a objectiu teixir una estratègia conjunta entre els diferents agents implicats per impulsar la formació professional com una alternativa educativa de qualitat.

1) Formació Professional Reglada

Objectius

• Visualitzar les oportunitats per a alumnes i empreses de la FP dual (antigues pràctiques)
• Afavorir la trobada entre els centres formatius i les empreses perquè trobin personal qualificat amb perfils 4.0
• Apropar la formació a les necessitats reals del món laboral

Accions

Tastem la FP: el proper 23 de març l’Institut d’FP Sant Cugat acollirà una jornada de treball on es convidaran empreses del sector de la restauració perquè coneguin l’oferta formativa dual de l’institut i puguin trobar-se amb els alumnes del centre. Comptarà amb la presència del reconegut cuiner de cuina saludable, Xavi Pellicer.

Tallers alumnes FP: Sant Cugat Feina i la regidoria de Joventut organitzaran tallers per preparar currículums i entrevistes per als alumnes de Cicles Formatius de Grau Mitjà.

Ampliació d’especialitats: l’Ajuntament, Sant Cugat Feina, empreses i centres educatius d’FP col·laboraran per detectar quins perfils professionals es necessiten per després poder incorporar formacions relacionades a l’oferta formativa.

Actualment a Sant Cugat hi ha tres centres públics que ofereixen cicles formatius: Institut FP Sant Cugat, Escola d’Art i Disseny i el Centre d’Alt Rendiment (CAR).

2) Formació per l’Ocupació

El servei Sant Cugat Feina Formació compta amb dues sales homologades (sala Collserola i Pi d’en Xandri) pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per oferir una programació semestral estable.

Els cursos finançats per l’Ajuntament, la Diputació i el Servei d’Ocupació de Catalunya, estan adreçats, prioritàriament, a persones en situació d’atur.
Objectius:

• Ampliar l’oferta formativa i adaptar-la a la demanda de les empreses.
• Implantar metodologies innovadores
• Disposar d’un espai de formació referent i amb programació estable

Accions

• Curs de manipulació d’aliments (9 març) Nova especialitat programada amb la col·laboració del Servei de Salut Pública municipal
• Office nivell mig (12 març)
• Comptabilitat a l’empresa: A3CON (17 abril)
• Acreditació oficial de les competències ACTIC2 (14 maig)

Tota l’oferta es podrà consultar al web https://santcugatfeina.cat/

3) Orientació i Reconeixement Professional

Dins el Pla d’acció ‘Formació per a la transformació, impuls de la FP a Sant Cugat’, i en fase de diagnosi, l’Ajuntament està treballant perquè totes aquelles persones que puguin acreditar l’experiència laboral puguin obtenir un certificat professional homologat amb la formació regalada, a través d’un procés de validació de competències.