Ajuntament / Ciutat

En marxa la remodelació dels Jardins del Vallès

09/05/2019
Comparteix aquesta notícia

Les obres de remodelació dels Jardins del Vallès han començat amb l’objectiu de donar un nou ús veïnal, social i cultural a aquest espai. La proposta, una de les més votades als primers pressupostos participatius, també vol contribuir a dinamitzar el barri del Monestir – Sant Francesc i a millorar la convivència i la seguretat en aquest entorn.

Amb aquesta voluntat, el projecte inclou diverses actuacions:

  • Amfiteatre a l’aire lliure: s’habilitaran unes grades fetes amb travesses de fusta natural i aprofitant el propi pendent del terreny. L’espai està pensant per espectacles de petit format i s’ha dissenyat de manera que el so es projecti cap a la plaça de la Pelleria i no cap als habitatges.
  • Jardí de les olors: espai amb plantes aromàtiques pensat perquè en puguin gaudir també les persones amb discapacitat visual.
  • Renovació de l’espai de joc infantil: es substituiran els elements actuals per altres nous, més atractius i que fomentin la interacció entre els infants.
  • Nou enllumenat: es reforçarà l’enllumenat existent per contribuir al confort i la seguretat dins el parc.
  • Tancament perimetral del parc: es posarà una tanca metàl·lica al voltant de tot el parc que permeti tancar el recinte a les nits, reforçant la seguretat i garantint el descans del veïnat.

Els treballs de remodelació dels Jardins del Vallès van a càrrec de l’empresa HPSA Construcción y Servicios Medioambientales, S.A i tenen un cost de prop de 357.000 €.

Mesures per reduir l’impacte acústic

Aquest projecte sorgeix de la proposta inicial que van presentar als pressupostos participatius diverses entitats del barri; i recull les posteriors aportacions i modificacions que es van fer en el grup de treball i seguiment de la proposta, en què es van convidar i van participar, a més dels proposants, les associacions de veïns del barri i alguns veïns i veïnes de l’entorn més proper.

La proposta final també recull els acords adoptats en les reunions mantingudes amb el veïnat del parc, així com les recomanacions fetes per una empresa externa a l’Ajuntament a qui es va encarregar un estudi d’impacte acústic.

En aquest sentit, l’orientació de l’amfiteatre i el seu aforament s’han modificat per adequar-los al màxim a espectacles de petit format i reduir les possibles molèsties, i s’ha acordat tancar tot el recinte a les nits i evitar problemes de soroll, inseguretat i incivisme.

Pacte per la convivència i l’oci nocturn

La concreció del projecte de remodelació dels Jardins del Vallès es va acompanyar també d’una proposta de protocol d’usos de l’espai. Ara, aquest document s’està treballant dins el Pacte per la Convivència i l’Oci Nocturn, que vol definir quin tipus d’espectacles són adequats per a cada tipologia d’espai i en quines franges horàries. La voluntat és marcar uns criteris comuns per a cada tipus d’espais i evitar així les diferències i greuges entre espais de característiques similars.