Ajuntament / Educació

Els nous mòduls de l’escola La Mirada s’ubicaran en una parcel·la situada davant de l’escola L’Olivera

17/01/2020
Comparteix aquesta notícia

L’escola La Mirada ampliarà les instal·lacions en una parcel·la qualificada pel planejament com d’equipaments educatius ubicada a 100 metres, just davant de l’escola L’Olivera. D’aquesta manera el centre podrà afrontar el seu creixement fins que no s’hagi construït el nou edifici de l’escola a la zona del Bosc de Volpelleres.

Aquesta és, tal com han acordat Ajuntament i Generalitat, la millor solució possible per atendre les necessitats d’ampliació de La Mirada. Per aquest motiu el consistori cedirà la parcel·la per possibilitar que durant l’estiu la Generalitat faci les actuacions necessàries per ubicar-hi dos nous blocs de 300 metres quadrats (cada bloc està format per un mòdul de 180m2 i un altre de 120m2 que formen un únic conjunt) que entraran en funcionament al setembre. L’objectiu és que l’escola provisional de La Mirada disposi dels espais necessaris per desenvolupar amb la màxima qualitat possible el projecte educatiu. A més a més, la parcel·la té suficient espai per encabir-hi un tercer bloc de 300 metres quadrats per si fos necessari.

Els terrenys on s’ubicaran els nous mòduls de La Mirada s’utilitzen actualment com a zona verda i hi ha un sorral i diferents jocs infantils inspirats en el conte d’“El Patufet”. Per aquest motiu l’Ajuntament traslladarà els elements de joc a la zona verda situada a uns 50m i adequarà l’espai amb una pista esportiva de lleure, mobiliari urbà i una millora de l’enjardinament. Per altra banda, el consistori està redactant una modificació del planejament urbanístic per poder construir la nova escola La Mirada al bosc de Volpelleres tal com estava previst. Els treballs tècnics s’estan enllestint per portar l’aprovació inicial del planejament al ple del mes de febrer.

Finalment cal destacar que en els darrers mesos l’Ajuntament ha mantingut diverses reunions amb diferents departaments de la Generalitat, especialment amb el departament d’Ensenyament amb qui s’ha estat en contacte permanent, per fer un seguiment constant i específic sobre la situació de l’escola La Mirada. A més a més, la Comissió de seguiment de La Mirada –formada per l’Ajuntament, l’escola i l’AFA- darrerament s’ha anat reunint de forma mensual tal d’abordar l’ampliació dels mòduls de l’escola i el procés de construcció del nou edifici. Concretament, s’han celebrat reunions el 24 d’octubre, el 19 de novembre, el 19 de desembre i el 16 de gener.