Ajuntament

“Els camins del Nadal” recorreran 55 espais amb 225 activitats programades, del 29 de novembre al 5 de gener

26/11/2019
Comparteix aquesta notícia

50 entitats col·laboren en l’organització d’un programa per a tots els públics. La principal novetat és el canvi d’ubicació del Nadal a l’Envelat, que es farà a la plaça de l’U d’Octubre i al carrer de la Creu. Un altre canvi és el trasllat del Quinto de Nadal i la Festa de Cap d’Any al PAV-2.

“Els camins del Nadal” és el lema del nou Nadal de Sant Cugat i vol transmetre la diversitat com a valor principal entre la ciutadania. Recull les diferents realitats socials en aquestes festes, que cadascú viu d’una manera particular.

Aquest sentiment d’inclusió, així com la sostenibilitat i la descentralització, són els valors que defensa aquest Nadal tant amb la imatge gràfica com amb el vídeo promocional, elaborat per Cugat Mèdia amb la participació de Tallers de Teatre Sílvia Servan i Fila Zero. El vídeo, gravat a diferents indrets del municipi, es podrà veure a santcugat.cat/nadal i al web del grup públic multimèdia a partir de divendres 29, inici de les activitats de Nadal.

Les novetats

La principal és el canvi d’ubicació del Nadal a l’Envelat que passa del parc de Ramon Barnils a la plaça de l’U d’Octubre i al carrer de la Creu, del 23 de desembre al 4 de gener. La voluntat és concentrar la gent al voltant de l’eix comercial i donar suport a les botigues de proximitat. També abandona Ramon Barnils el Quinto de Nadal, que obrirà portes al PAV-2 a partir de dimecres 25.
Enguany, les dues festes de Cap d’Any s’organitzen des de l’Ajuntament i, en concret, la de majors de 18 anys compta amb la col·laboració de Sotasons i el suport de Cal Temerari. Abandona el recinte de Ramon Barnils i aterra al PAV 2. D’altra banda, i per segon any consecutiu, es faran les campanades de Cap d’Any a la plaça d’Octavià.

Una altra novetat és la gestió municipal del Trenet de Nadal, que funcionarà des del 5 de desembre al 5 de gener i que, a més, tindrà parada al mercat de Torreblanca els divendres a la tarda i els dissabte al matí. Per accedir-hi s’haurà de presentar un tiquet de compra d’un establiment de Sant Cugat d’un import mínim de 5 euros. Els menors de 14 anys hauran d’anar acompanyats d’un adult i no necessitaran més tiquets.

El Nadal 2019-2020 compta, per primera vegada, amb el perfil propi @nadalstc a Twitter, Instagram i Facebook. Hi ha dues etiquetes: #nadalstc i #caminsnadal, amb les quals es convidarà la ciutadania a compartir els moments nadalencs.

També serà la primera edició de la Cursa del Gall, que pren el relleu a la tradicional cursa de Sant Silvestre, que se celebra la tarda del 31 de desembre. La prova esportiva, amb un recorregut de 5 km, està organitzada per l’Ajuntament i el Club Muntanyenc Sant Cugat.

Activitats per a tots els públics

El tret de sortida del Nadal serà aquest divendres 29 de novembre amb l’encesa de llums, que s’avança una setmana ja que el divendres 6 de desembre és festiu. En total, a la ciutat lluiran 250 motius nadalencs amb 200.000 bombetes amb tecnologia LED que il·luminaran 60 carrers i places.
Des de llavors, Sant Cugat estarà preparada per oferir 38 dies d’activitats per a totes les edats: tallers infantils, joves i adults, mercat de Nadal, fira de Reis, Caga Tió, teatre, música, dansa, Quintos, cinema, pessebres… per cloure amb les cavalcades de Reis al centre i als districtes.

La programació es pot consultar ja a el web municipal santcugat.cat/nadal, que informarà també de les possibles variacions i/o afectacions. Les xarxes socials @ajsantcugat i @nadalstc també oferiran informació de les activitats i novetats.

Mobilitat sostenible

L’Ajuntament proposa circular durant aquestes dates de forma sostenible posant en circulació un bus llançadora gratuït des dels aparcaments habilitats a l’avinguda de Roquetes i a l’estació de RENFE de Coll Favà. Funcionarà de dilluns a divendres en el seu horari habitual i també els dissabtes 21 de desembre i 4 de gener, de 8 a 22 h, cada 20 minuts.

Un Nadal socialment responsable

L’Ajuntament facilitarà l’accés gratuït al trenet a col·lectius de persones amb vulnerabilitat social, que anirà gestionat a través dels serveis socials municipals. D’altra banda, la distribució del programa de Nadal a totes les bústies de la ciutat es farà amb personal de Taller Jeroni de Moragas, que va guanyar el concurs de serveis postals de l’Ajuntament, on es valorava la realització del servei de bustiada per part d’entitats d’inserció social.