Ajuntament

“Els Camins de Nadal” enceten el canvi de model del Nadal a Sant Cugat

10/01/2020
Comparteix aquesta notícia

La programació nadalenca “Els Camins de Nadal” ha assolit el repte de ser una festa diversa, sostenible i descentralitzada, uns valors que el govern vol consolidar de cara al Nadal de 2021. Una programació més definitiva que mantindrà les novetats d’enguany de l’Envelat a la plaça de l’U d’Octubre, del Quinto al PAV-2 i la Fira de Nadal a la plaça Octavià.

Així ho han destacat l’alcaldessa, Mireia Ingla, i les tinentes d’alcaldia de Cultura, Educació, Esports i Joventut, Esther Madrona, i la de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila, que aquest migdia han ofert una roda de premsa per fer balanç de la programació d’enguany de Nadal.

Ampliar les activitats de l’Envelat cap al barri del Monestir és una opció que es repetirà donada la bona resposta, així com altres novetats com l’espectacle itinerant de l’encesa de llums i la programació específica per a joves 13-16 anys. Un segment d’edat que el govern vol reforçar i per això estudiarà dissenyar activitats per a aquesta franja d’edat de la mà dels mateixos joves.

“Els Camins del Nadal” ha estat un model d’activitats de transició que ha incorporat ja els elements que el govern vol apuntalar en les properes festes. Això passa per fer un Nadal encara més divers i que permeti als adults gaudir de les festes de forma plena amb més activitats.

D’altra banda, l’accés al Trenet de Nadal a través d’un tiquet de compra dels establiments comercials del municipi i la distribució de cartes de Reis ha tingut una bona acollida tant per part dels mateixos comerciants com dels consumidors. També s’ha facilitat l’accés al trenet a col·lectius socials. Finalment, cal destacar que en properes edicions també se seguirà vetllant per promoure un consum responsable i un comerç més sostenible.

El govern vol agrair la feina a les 50 entitats que han fet possible la programació, així com tots els efectius que hi han participat com Policia Local, Protecció Civil, ADF, Amics dels Veterans i la Regalèssia, agents cívics, Creu Roja, voluntaris, premsa, tècnics i brigada municipal i personal de neteja.

Dades d’assistència:
 Cavalcada centre: 20.000 persones
 Envelat de Nadal: 19.000 persones (ocupació entre el 85% i el 100% de les activitats ofertades)
 Quinto: 14.700 persones (el recinte acull màxim 850)
 Trenet de Nadal: 14.000 persones
 Encesa de llums: 2.500 persones
 Cursa del Gall: 1.000 persones (un 42% dones i un 58% homes)
 Cap d’Any al pavelló: 750 persones
 Campanades pl. Octavià: 600 persones
 Activitats Museu: 400 persones
 Concert de Lildami: 200 persones
 Ritual Party: 50 persones
 116 parades entre la Fira de Reis i la Fira de Nadal
 15.000 cartes de Reis distribuïdes per l’Ajuntament

Cal remarcar les dues funcions extres de “Pedra i Sang” que aplanen el camí per a la celebració, el nou Nadal, del 20è aniversari del clàssic nadalenc santcugatenc. Així mateix, la voluntat és que, de la mà del CMSC, la cursa del Gall es pugui repetir durant els propers anys.

El Nadal a Sant Cugat ha tingut un pressupost de 415.450€, un 9% menys que l’any anterior. En clau d’ocupació, 20 persones han treballat a l’Envelat i a la cavalcada de Mira-sol a través de les ofertes gestionades per la borsa de treball del SOM, en col·laboració amb Cultura.