Ajuntament

El ple aprova implantar una bústia anònima per comunicar possibles casos de frau, corrupció i conflictes d’interès

17/04/2023
Comparteix aquesta notícia

El ple municipal celebrat aquesta tarda ha aprovat per unanimitat un Pla per implementar una bústia de comunicació de possibles casos de frau, corrupció i conflictes d’interès a l’Ajuntament de Sant Cugat.

L’objectiu és afavorir el coneixement i la prevenció de possibles situacions d’irregularitat a l’organització que, d’una altra manera, podrien quedar silenciades. La bústia, que funcionarà a través d’una aplicació informàtica, garanteix la confidencialitat del procés i protegeix la persona que posa en coneixement els fets.

Així mateix, la informació que es pugui recullir també contribuirà a reforçar els mecanismes previstos al sistema d’integritat de l’Ajuntament (Pla de Mesures Antifrau), a més de posar en alerta la institució respecte situacions que els òrgans de control no hagin detectat.

Els principis orientadors de la bústia són:

  • Confidencialitat
  • Protecció dels denunciants davant pressions o represàlies
  • Efectivitat en el tractament i comprovació de les denúncies
  • Comunicació bidireccional
  • Senzillesa en la comunicació
  • Deure de col·laboració dels servidors públics

Una vegada aprovat el Pla, ara l’Ajuntament constituirà un equip de treball que elaborarà i aprovarà les normes reguladores de la bústia per a la seva posada en marxa. La previsió és que es pugui estrenar al proper mes d’octubre.