Ajuntament

El govern presenta el cartipàs municipal

26/06/2019
Comparteix aquesta notícia

L’alcaldessa, Mireia Ingla, i els tinents d’alcalde Pere Soler i Núria Gibert han presentat aquesta tarda a l’Ajuntament el nou cartipàs municipal 2019-23 format pels tres partits del govern municipal: ERC-MES, PSC i CUP-PC (CONSULTA AQUÍ EL CARTIPÀS MUNICIPAL).

Ingla ha remarcat que es tracta d’un cartipàs “equilibrat i transversal”. En aquest sentit ha detallat que “les tres forces de l’equip de govern tenen el mateix nombre de tinències d’alcaldia, independentment de la seva representació al consistori” i que “les regidories estan repartides de forma transversal, ja que hi ha regidors de diversos partits en les diferents tinències d’alcaldia”.

L’habitatge, el medi ambient i la transparència i el bon govern seran els eixos prioritaris de l’actuació municipal. En aquest sentit, com a novetats es crea una tinència d’alcaldia de Bon Govern, Transparència i Participació (Lourdes Llorente) i un Comissionat per l’Emergència Climàtica (Alba Gordó). Així mateix, es manté l’Habitatge com a tinència d’alcaldia (Francesc Duch – TA Cohesió Territorial i Habitatge) per potenciar les actuacions en aquesta àrea. La tinenta d’alcalde Núria Gibert ha assenyalat que les actuacions en habitatge “també estaran molt coordinades amb la tinència d’alcaldia de drets socials, que s’encarregarà d’atendre l’emergència habitacional”.

La resta de tinències d’alcaldia del cartipàs municipal han quedat repartides de la següent manera: Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat (Pere Soler); Drets Socials i Igualtat (Núria Gibert); Cultura, Educació, Esports i Joventut (Esther Madrona); i Promoció Econòmica, Ocupació i Empresa (Elena Vila).
Pel que fa a les regidories, han quedat repartides de la següent manera: Serveis Urbans, Mobilitat i Transport (Jose Gallardo); Ciutadania, Salut i Esports (Gemma Aristoy); Infància, Educació, Universitat i Memòria Històrica (Pilar Gorina); Sostenibilitat i Joventut (Alba Gordó); Seguretat Ciutadana, Via Pública i Benestar Animal (Francesc Carol); Joventut, Participació i Barris (Marc Simarro).

Retribucions econòmiques

Per la seva banda, el tinent d’alcalde Pere Soler ha remarcat que “la proposta retributiva de l’equip de govern contempla un conjunt de reduccions de sous municipals. Volem aprimar els costos de l’equip de govern”.

Concretament, Soler ha explicat que el sou de l’alcaldessa es redueix un 15% (passant de 79.598’27 a 67.658’53 €/anuals bruts); els sous dels tinents d’alcaldes es redueixen un 10% (passant de 64.418,17 € a 57.976,36 €/anuals bruts en dedicació exclusiva); i els sous dels regidors es redueixen un 5% (passant de 50.442’98 a 47.920’83 €/anuals bruts en dedicació exclusiva). La retribució dels regidors de l’oposició es manté igual.

El còmput global de la retribució de l’equip de govern suma 647.572’85€ bruts/any. Tot i la reducció de sous, el còmput global s’incrementa un 24’1% respecte el mandat anterior (521.725’26€ bruts/any) ja que abans l’equip de govern estava format per 10 regidors i l’actual equip de govern està format per 13 regidors.

D’altra banda, en els propers dies l’alcaldessa donarà a conèixer el nou organigrama de personal eventual i directiu de l’Ajuntament.