Ajuntament / Cultura

El Ballet Nacional de España porta “Electra” al Teatre-Auditori Sant Cugat

28/03/2019
Comparteix aquesta notícia

El Ballet Nacional de España porta l’avantguarda i tradició del seu nou “Electra” al Teatre-Auditori Sant Cugat acompanyat de la Simfònica del Vallès

Antonio Najarro es consolida com a director del BNE amb aquest espectacle que segueix la seva gira després del recent èxit a Còrdoba. Estrenat, premiat i aplaudit al Festival de Mèrida del 2017, i amb coreografia d’un dels creadors més destacats del moment, Antonio Ruz (Premi Nacional de Creació 2018), Electra conjuga una visió contemporània de la dansa amb la tradició del nostre imaginari popular, la mitologia, el flamenc i la dansa espanyola. Per les dues representacions de Sant Cugat, el BNE compta amb la col.laboració de l’Orquestra Simfònica del Vallès, amb Manuel Coves al capdavant. Junts oferiran dues nits úniques i originals que només es podràn gaudir aquest cap de setmana al Teatre-Auditori Sant Cugat.

Barcelona, 28 de març de 2019.- El Ballet Nacional de España (BNE) continua la seva gira per Espanya amb el seu darrer muntatge, Electra. Ara, el Teatre Auditori Sant Cugat programa aquest cap de setmana, els dies 29 i 30 de març, dues úniques representacions a Catalunya d’aquesta que és una de les seves obres més avantguardistes, Electra. Es tracta d’un complet treball del Ballet Nacional de España realitzat sota la direcció d’Antonio Najarro i coreografiat pel creador Antonio Ruz en col·laboració amb la ballarina Olga Pericet, tot un referent en la renovació del flamenc.

El sofisticat muntatge, que es va estrenar el 9 de desembre del 2017 al Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida, on va conquerir el Premi Cerino atorgat per la premsa especialitzada, suposa un gran repte per al BNE i un autèntic desafiament contemporani, ja que en ell es donen la mà grans dosis de dansa contemporània, flamenc i dansa espanyola. Electra va més enllà d’estils i disciplines. Significa una experiència humana i sensorial en què moviment, espai, llum, música i veu conformen un espectacle total i innovador.

És la primera obra argumental del BNE en la direcció actual d’Antonio Najarro, la qual retrata el mite de la tragèdia grega, des d’una perspectiva d’avantguarda, inspirada en l’imaginari popular.

Vull que el Ballet Nacional de España continuï sent un reflex de l’excel·lència de la nostra dansa. El caràcter contemporani d’aquest ballet es dóna la mà amb una gran dosi de flamenc i dansa espanyola, sota un prisma d’avantguarda estilística”, afirma Najarro.

El mite d’Electra avui

L’obra original va ser creada fa més de dos mil anys i descriu el mite d’Electra, una de les grans figures de la mitologia grega. La proposta del BNE ofereix visceralitat i bellesa estètica, un modern camí creatiu per mostrar una Espanya rural profunda del segle XX. Una història de destinació i venjança, de sang condemnada i recerca de la llibertat. Vanguardia, mitologia i tradició marquen el caràcter d’aquesta Electra que ha sorprès a tots els espectadors que l’han pogut veure.

Sobre BNE

El Ballet Nacional de España (BNE), dirigit per Antonio Najarro des de setembre de 2011 i que l’any passat va complir 40 anys, és en l’actualitat el major exponent de la dansa espanyola, mostrant tots els estils de ball del país, en destacats teatres de tot el món, a través de diferents espectacles que abasten tradició i avantguarda, escola bolera, dansa clàssica espanyola, folklore i flamenc a Suite Sevilla, Ángeles Caídos, Ritmos, Sorolla, Alento y Zaguán, Clásicos de la danza española , Bolero, etc. Electra, la seva darrera producció és una història de fantasmes familiars, de velles querelles, d’absències ingovernables. Un mite que segueix enlluernant per la seva força i la seva universalitat.