L’alcaldessa presideix la renovació de Jaume Clavell com a Síndic de Greuges i en destaca el seu esperit col•laboratiu

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha presidit aquest migdia l’acte de presa de possessió del càrrec de Síndic de Greuges per part de Jaume Clavell. L’acte s’ha celebrat a la sala Ginesta de l’Ajuntament i també ha comptat amb la presència del regidor de Relacions Institucionals, Francesc Carol, i la regidora adjunta d’Alcaldia, Sílvia Cazorla.

Jaume Clavell ha renovat fins l’any 2017 aquest càrrec, que ocupa des de l’any 2007.  En el ple municipal del passat 18 de juny es va aprovar per unanimitat de tots els grups la renovació de Clavell com a Síndic per 5 anys més.

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha felicitat Clavell i ha destacat que “la figura del Síndic de Greuges és molt important per a la nostra democràcia. És una institució al servei de la ciutadania per tal de defensar els drets fonamentals”. Conesa també ha remarcat que “tots els partits polítics vam estar d’acord en considerar positivament l’esperit de col·laboració del Síndic per tal de millorar encara més el servei públic”.

D’altra banda, Jaume Clavell ha remarcat que “tal i com vaig prometre en el passat ple del mes de juny, exerciré la meva tasca com a Síndic amb rigor, objectivitat i seguint tot allò que estipula el reglament d’aquesta institució”.

Jaume Clavell i Ymbern, de 79 anys, és el primer síndic de greuges del municipi, càrrec al qual va accedir el 3 de maig del 2007. Clavell, que és enginyer tècnic electrònic, ha ocupat nombrosos càrrecs de responsabilitat al llarg de la seva dilatada experiència professional en empreses dels sectors públic i privat. Entre d’altres càrrecs, Clavell ha participat en el Parc Tecnològic del Vallès com a representant del Consorci dela Zona Franca, ha estat director general d’Electrònica i Informàtica del Ministeri d’Indústria i Energia, i director general del Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics de Barcelona. Clavell també ha estat president i director general de les empreses Opyce, Sony Secoinsa i Apple Computer Espanya.

Defensor de les llibertats i drets fonamentals

El síndic municipal de greuges de Sant Cugat és una institució que té la funció de defensar les llibertats públiques i els drets fonamentals dels veïns i veïnes del municipi. Amb aquesta finalitat pot supervisar l’activitat de l’Ajuntament i de l’EMD de Valldoreix, així com els serveis públics que en depenen.

La institució del síndic compleix les seves funcions amb independència i objectivitat. La seva figura està regulada pel reglament aprovat pel ple de l’Ajuntament el 20 de febrer del 2006.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.