L’alcaldessa demana al govern un pronunciament ‘clar i inequívoc’ contrari a la instal•lació a Can Fatjó d’un abocador

 Mercè Conesa reitera l’oposició de Sant Cugat a que l’argilera, situada a pocs metres de centres escolars i universitaris, pugui acollir un abocador

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha volgut reiterar i deixar clar “el nostre posicionament contrari a la possible instal·lació a Can Fatjó dels Aurons, al terme de Cerdanyola, d’un dipòsit controlat de residus perquè seguim creiem que no és la ubicació idònia i no compleix els tres requisits – mediambiental, de mobilitat i sobretot veïnal – perquè pugui acollir una instal·lació d’aquestes característiques”.

Conesa ha estat contundent i ha afegit que “com alcaldessa de Sant Cugat, m’agradaria un pronunciament clar i inequívoc que Can Fatjó dels Aurons, a tocar d’escoles i centres universitaris, no acollirà en el futur un abocador”.

Sobre l’aprovació, aquest matí, d’una moció contrària a la instal·lació en aquest emplaçament d’un abocador, Conesa creu que “aquesta moció valida la posició de l’Ajuntament de Sant Cugat – expressada en una moció institucional en el ple – i de Cerdanyola contraris a la seva possible ubicació”. Ara bé, “com alcaldessa de Sant Cugat, m’agradaria que el govern de Catalunya fes un pronunciament clar i inequívoc perquè, si bé puc entendre que el govern no ha de planificar a cop de moció, sí que ens agradaria que en aquesta planificació el govern comptés amb el territori. Tenim clar que el diputat de CIU ha deixat molt clar que Can fatjó no acollirà un abocador però demanem un pronunciament també, en el mateix sentit, del govern de la Generalitat”.

L’alcaldessa assegura “que entenc l’argumentació de CIU a la Comissió de Territori i Sostenibilitat ja que efectivament no es pot governar a cop de moció però evidentment m’hauria agradat més que el meu grup hagués secundat la moció i per tant hagués entès quines són les raons del territori per oposar-s’hi”. Mercè Conesa ha recordat que l’argilera de Can Fatjó dels Aurons és un espai a tocar d’escoles, empreses, centres de negoci i centres universitaris i a més, el terme de Cerdanyola ja ha cobert la seva quota de solidaritat.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.