Mercè Conesa felicita els guanyadors sancugatencs dels Premis Nacionals de Cultura

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha assistit aquest dissabte al saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat a l’entrega dels Premis Nacionals de Cultura. En aquesta edició, els guardons premien en tres categories persones i grups residents a la ciutat. El Premi Nacional de Literatura és per l’escriptora mira-solenca Marta Pessarrodona. En la categoria de cinema, s’ha distingit els directors Judith Colell i Jordi Cadena, i en la categoria de circ, el premi nacional és pel grup de Valldoreix Los Excéntricos (Marceline Khan, Josep Ventura i Didier Ambruste).

L’alcaldessa ha destacat que “crec que ens hem de sentir orgullosos del talent i de la capacitat creativa que tenim a Sant Cugat i hem de ser capaços de saber retenir i promocionar aquest talent”.

Durant l’acte de lliurement dels guardons el president de la Generalitat, Artur Mas ha assegurat que “allà on no arriba l’administració, el país hi pot arribar, perquè aquest és un país, i en el camp de la cultura sobretot, que s’ha anat construint i avançant al llarg de la història sense poder públic”. “Això és un repte col·lectiu, de tot el país” ha insistit el president i ha demanat l’ajut de la societat en aquest sentit.

Guardonats sancugatencs:

LITERATURA
Marta Pessarrodona per la qualitat humana i intel·lectual del conjunt de la seva multidisciplinar obra literària i de les darreres publicacions: França: gener 1939. La cultura catalana exiliada, L’exili violeta i el llibre de poemes Animals i plantes.
CINEMA
Judith Colell i Jordi Cadena per l’autoria a quatre mans del llargmetratge Elisa K, basat en el conte de Lolita Bosch Elisa Kiseljak, tot conservant cadascú el seu estil, però sense perdre la coherència d’una única història dotada de gran força i bellesa.
CIRC
Los Excéntricos, per haver renovat la figura del clown, amb poètica
surrealista, humor contemporani i música, tal com es mostra a l’espectacle Rococó Bananas.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.