La placa fotovoltaica del parc de Ramon Barnils produirà l’energia equivalent al consum de 30 habitatges per any

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha visitat la instal·lació que s’ha ubicat a sobre la pèrgola del parc aquest matí. Durant la visita, Conesa ha recordat l’aposta de Sant Cugat per la lluita contra el canvi climàtic i la producció d’energies renovables

Mercè Conesa també ha avançat que “l’Ajuntament està estudiant la instal·lació de noves plaques fotovoltaiques a les cobertes dels edificis municipals”

Sant Cugat continua apostant per l’energia neta, silenciosa i que evita el consum de combustibles fòssils. És per això que l’Ajuntament ha instal·lat un sistema de producció d’energia solar fotovoltaica a sobre la pèrgola ubicada al parc de Ramon Barnils. La instal·lació és assimilable a una petita central d’energia elèctrica, que injecta el corrent produït a la xarxa de distribució en baixa tensió.

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat que “instal·lacions com les del parc de Ramon Barnils ens marquen el camí que hem de seguir. L’administració ha de fer els primers passos en la instal·lació d’aquests nous sistemes de generació d’energia verda i incentivar-ne, així, el foment”. 

Conesa també ha avançat que “l’Ajuntament està estudiant la instal·lació de noves plaques fotovoltaiques a les cobertes dels edificis municipals” i ha assenyalat el fet que “aquestes instal·lacions tenen el gran punt a favor que s’integren en el paisatge i que la ciutadania se’n beneficia”.

La instal·lació de plaques fotovoltaiques s’inclou en el Pla local de lluita contra el canvi climàtic, que indica que a Sant Cugat s’impulsaran criteris d’edificació sostenible en les construccions existents i que s’augmentarà l’eficiència energètica dels edificis públics. Actualment, a Sant Cugat, hi ha més de 2.000 metres quadrats de plaques fotovoltaiques en edificis privats i 125 en edificis públics).

En total, s’han instal·lat 276 plaques sobre la pèrgola, cosa que es tradueix en una superfície total de captació de 455,40 m2 amb una potència nominal de la instal·lació de 60 kW. La producció d’energia elèctrica dependrà de la radiació incident, de l’orientació i de la inclinació del camp fotovoltaic; i s’estima en aquest projecte una producció elèctrica anual d’uns 76.100 kWh/any, xifra equivalent al consum mitjà de 30 habitatges durant un any. En tones de CO2, aquesta placa fotovoltaica n’estalviarà 40 per any.

La instal·lació de la placa ha tingut un cost de 244.195,11€, que ha anat a càrrec del FEOSL. La licitació inicial era de 351.000€, cosa que ha permès un estalvi d’uns 106.000€.

L’alcaldessa ha fet la visita acompanyada del tinent d’alcalde de Territori, Medi Ambient i Mobilitat, Josep Romero; i de la regidora d’Educació, Esther Salat.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.