L’Ajuntament recupera i reintegra part del tram final de la riera de Sant Cugat

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha visitat aquest matí la intervenció que s’hi ha dut a terme i ha assenyalat que “hem naturalitzat i reintegrat una part significativa d’una de les rieres principals del municipi, de manera que ara torna a ser un espai que forma part de la continuïtat urbana de la ciutat”

Al pas pel parc de la Pollancreda, la riera de Sant Cugat es troba al límit del nucli urbà i coincideix amb el punt on deixa d’estar canalitzada i surt a l’aire lliure. L’Ajuntament ha restaurat el curs de la riera i ha fet una intervenció paisatgística de manera que se solucionin els problemes de males olors que patia el veïnat.

Aquestes accions s’han dut a terme gràcies a diverses mesures, com ara: l’estudi del cabal d’aigua que, quan plou, pot dur la riera des de Collserola; la delimitació d’una alçada màxima per al volum d’aigua, la instal·lació de blocs de pedra, el reforç dels laterals amb pedra d’escullera i la plantació de vegetació que permet regenerar les aigües fecals i crear, així, un depurador biològic.

Durant la visita, l’alcaldessa ha subratllat que “hem aconseguit recuperar la riera i integrar-la paisatgísticament. També hem aconseguit eliminar les males olors i, per tant, solucionar els problemes que patien els veïns i veïnes de la zona. Ara, la riera disposa d’un llit orgànic que soluciona aquesta qüestió”.

El cost de la intervenció ha estat de 261.566,68€ que han anat a càrrec del FEOSL.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.