L’alcaldessa dubta que Can Fatjó dels Aurons sigui la millor ubicació per un possible abocador de bales d’ecoparc

Mercè Conesa demana consensuar les instal·lacions supramunicipals que es facin en les franges frontereres entre municipis

L’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa ha manifestat aquest matí que “dubto que Can Fatjó dels Aurons sigui el millor emplaçament per acollir un futur abocador de bales d’ecoparc”. Conesa, després de parlar amb el director de l’Agència Catalana de Residus, Josep Maria Tost, ha assegurat que no s’ha donat cap autorització perquè el clot aculli, en el futur, un abocador i de moment, només té autorització per llençar-hi terra i runa.

Si efectivament l’empresa demana la llicència per tirar-hi bales d’ecoparc, Conesa demana “que el futur emplaçament es decideixi en base a dos criteris fonamentals: que sigui el més adient des del punt de vista mediambiental i també des del punt de vista veïnal. I certament penso que en base a aquests dos criteris, Can Fatjó no és l’emplaçament més adequat. “Des la responsabilitat crec que cal explicar als ciutadans que en algun lloc cal ubicar-hi un abocador on dipositar els residus que, entre tots, generem. Ara bé, aquestes possibles ubicacions a la zona dels Vallès s’han de poder consensuar entre els diferents municipis”.

És aquí on Conesa demana que “l’Agència Catalana de Residus tingui en compte els municipis i que els ajuntaments també puguem opinar. Bàsicament perquè a la zona del Vallès segurament trobarem altres llocs que, ambientalment i des del punt de vista veïnal, siguin molt millors. I en tot cas que la solució es prengui de manera conjunta i de manera consensuada”.

La pedrera de Can Fatjó està situat en el terme de Cerdanyola però a pocs metres de distància d’equipaments escolars de Sant Cugat com ara l’escola Thau, l’Àgora, el Viaró, o la Universitat Gimbernat.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.