Mytzby-light és el projecte guanyador del 1r Maker Challenge, el concurs d’emprenedoria social per a joves

MC_10El Maker Challenge, concurs d’innovació social, impulsat pel centre de fabricació digital FabLab Sant Cugat i Creator Street, amb el suport de l’Ajuntament,  ha donat a conèixer els projectes guanyadors d’aquesta edició. Durant un mes, més de vint nois d’entre 13 i 17 anys han experimentat com innoven els emprenedors i han treballat amb les màquines de fabricació digital com la talladora làser, la impressora 3D o el laboratori d’electrònica instal·lades al FabLab de Sant Cugat.

Els participants, en equips de 4-5, han treballat en la resolució de problemes per millorar la societat, des de promoure la sostenibilitat fins a la millora de l’autonomia de les persones cegues. Sempre amb l’objectiu d’aconseguir facilitar la vida de les persones.

Per resoldre els reptes, els joves han treballat amb la metodologia de Design Thinking, un model de resolució de problemes àmpliament usat al món per resoldre tants problemes de l’àmbit social com de l’àmbit empresarial. El Design Thinking és una metodologia que va néixer a la Universitat de Standford als EEUU. Un cop les idees han estat definides ha sigut el torn de la fabricació digital per tal de construir els prototips al FabLab Sant Cugat a partir de l’ús del disseny 2D, 3D i l’electrònica.

Un jurat d’experts en innovació ha premiat a cada un dels equips. Els projectes presentats han estat:

  • Mytzby-light una llum pel lateral del casc dels motoristes per tal de reduir el nombre d’accidents a la nit millorant la visibilitat del motorista, aquest ha estat l’equip guanyador.
  • Una Paperera Intel·ligent que compta el paper que cada classe recicla. Promou el reciclatge de paper a les escoles a través d’un concurs per veure quina classe recicla més.
  • La Inclo-Etiqueta, una etiqueta en braille que indica la data de caducitat dels aliments frescs per tal de millorar l’autonomia de les persones cegues de forma inclusiva.
  • La Crossa Connectada, unes crosses que permeten parlar per telèfon a la persona que es desplaça amb elles que facilita l’autonomia de les persones enguixades.
  • I una llum per la Bici per afavorir la visibilitat dels ciclistes quan es mouen de nit.

Un jurat de tres membres, format pel Director d’Innovació de la Fundació Collserola, David Hispano; el Director de Màrqueting i Vendes de Ricoh España, Xavier Moreno; i el Sots-Director d’Innovació de l’Ajuntament de Sant Cugat, Ignasi Bonet, han sigut els encarregats de valorar els projectes. Xavier Moreno ha entregat als guanyadors, els creadors del Mytzby-light, unes càmeres Theta. Tots els participants han rebut una medalla personalitzada i seran socis de FabLab Sant Cugat durant 6 mesos.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.