Sant Cugat, Ciutat Europea de l’Esport 2018

Ciutat Europea de l'EsportEl comitè avaluador valora que Sant Cugat és un bon exemple fomentant l’esport per a tothom com a instrument de salut, integració i educació

Aquest títol ha de permetre seguir creixent, estendre l’activitat esportiva i enfortir el benestar a la ciutat, que ja organitza més de 200 activitats i campionats esportius a l’any

Sant Cugat serà Ciutat Europea de l’Esport el 2018, tal com ha anunciat, aquest divendres, la comissió avaluadora l’European Capitals and Cities of Sport Fedeartion (ACES), reconeguda per la Comissió Europea. Per atorgar aquest reconeixement l’entitat ha destacat que la ciutat ha esdevingut un bon exemple fomentant l’esport per a tothom com a instrument de salut, integració i educació respectant els objectius principals d’ACES Europe. A banda destaca la política esportiva desenvolupada els darrers anys amb noves instal·lacions, programes i activitats.

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat que, “que Sant Cugat esdevingui Ciutat Europea de l’Esport 2018 és un reconeixement a la feina ben feta, tant en el terreny de joc com fora. Per a la ciutat l’esport s’ha convertit en un element clau de cohesió.” De fet Conesa ha remarcat que “l’elecció de la ciutat no és una casualitat, és el resultat de molts anys de feina, No només des de l’Ajuntament sinó des de tot el teixit esportiu com clubs i entitats. De fet, la col·laboració entre tots els actius ha permès que avui haguem rebut aquest incentiu per seguir fomentant l’activitat físic a al ciutat.”

La candidatura de Sant Cugat ha apostat per tres valors claus: l’educació, l’ètica dins i fora del camp i la inclusió. També s’ha posat en valor la gran qualitat i quantitat d’equipaments esportius: 327 espais esportius i 52 instal·lacions esportives municipals amb un total de 113.000 metres quadrats d’instal·lacions per practicar esport.

Sant Cugat té previst organitzar durant el 2018 més de 200 campionats i esdeveniments esportius. De fet, la nostra ciutat acollirà un gran nombre de competicions d’alt nivell i activitats de caràcter formatiu. Entre d’altres l’estiu de l’any que ve serà seu dels CPISRA World Games o la 35a edició de la Mitja Marató de Sant Cugat entrarà a formar part del Campionat de Catalunya.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.