L’ajuntament impulsa la figura de l’agent cívic a través d’uns nous plans d’ocupació

plans ocupacioAquest mes s’han incorporat deu agents cívics a la plantilla de l’ajuntament

Les contractacions s’han fet en el marc del Programa Complementari de Foment de l’Ocupació 2017-2018 de la Diputació de Barcelona

A banda dels deu agents cívics, s’han contractat deu perfils més que per primera vegada, tots, tindran una durada de 12 mesos

Aquest mes d’octubre s’han incorporat a la plantilla de l’Ajuntament una vintena de treballadors contractats a través dels plans d’ocupació. En aquesta ocasió els vint contractes són possibles en el marc del Programa Complementari de Foment de l’Ocupació 2017-2018, de la Diputació de Barcelona. Aquest programa, en la modalitat de Plans d’Ocupació, té l’objectiu de fomentar la contractació directa de persones en situació d’atur per part de les administracions públiques locals.

Per primera vegada, els contractes tindran una durada de 12 mesos, el doble que en anteriors edicions, i la jornada laboral serà de 35 hores a la setmana. En concret, des del 16 d’octubre s’han incorporat:

10 agents cívics
3 paletes oficials de 1a
6 peons de paletes
1 tècnic mig de comerç

Deu agents cívics pel projecte: Apropem-nos

En el marc del projecte “Apropem-nos”, es contracten 10 persones per a realitzar les tasques d’agents cívics municipals. L’objectiu d’aquest projecte és sensibilitzar a la ciutadania sobre la importància del civisme i la bona convivència.

Entre les tasques a realitzar hi ha:
– Atendre necessitats i consultes de la ciutadania i gestionar incidències i suggeriments.
– Facilitar informació municipal de qualsevol àmbit i donar a conèixer les ordenances municipals, prioritàriament la que fa referència a convivència ciutadana.
– Els àmbits d’actuació dels agents cívics són, l’Ús de l’espai públic, tinença responsable d’animals, consum responsable, mobilitat, informació general, zones de vianants, carril bici i divulgació de la cultura cívica.

Els nous agents cívics han rebut una formació inicial sobre els coneixements bàsics per  desenvolupar la feina, així com formació en primers auxilis i desfibril·ladors.

D’aquesta manera es dona continuïtat a la prova pilot que s’ha fet en els darrers mesos a la ciutat.

Plans d’ocupació: una ajuda per reincorporar-se al mercat laboral

Per al tinent d’alcalde d’Ocupació, Pere Soler, “els plans d’ocupació són una bona via per fomentar una ocupació de qualitat. Els plans passen de 6 mesos a 1 any justament per garantir l’ocupabilitat i la permanència.”

En aquesta línia, la regidora de Recursos Humans, Esther Salat, destaca que “els nous plans d’ocupació donen resposta a una vessant més social de la ciutat, a través dels deu agents cívics acostem encara més l’administració a la ciutadania.”

Els plans d’ocupació municipals van adreçats a persones aturades de llarga durada per a què, a través d’aquesta contractació temporal, puguin pal·liar la seva situació i que, a al mateix temps, els permeti actualitzar competències.

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès fa més de 20 anys que contracta persones en el marc del Plans d’Ocupació. Al llarg d’aquests anys, els col·lectius han anat variant, segons les necessitats de la població. El perfils laborals també han estat diversos, segons la convocatòria: perfil de Brigada d’Obres, de Jardineria, Administratius, tècnics de diferents especialitats.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.