Neix la Setmana Cultural de Mira-sol

setmana_cultural_mirasolXerrades, formació, música, teatre, cinema, tallers, activitats familiars d’oci i de gastronomia, entre d’altres, integren l’àmplia programació de la primera Setmana Cultural de Mira-sol, que se celebrarà del 16 al 22 d’octubre

Del 16 al 22 d’octubre se celebra la primera Setmana Cultural de Mira-sol, un esdeveniment que inclou un seguit d’activitats per a totes les edats, de caràcter lúdic, cultural i formatiu, que té el propòsit de fomentar la col·laboració entre les entitats i els habitants del barri. La nova proposta també té l’objectiu de reforçar el paper del Casal de Mira-sol com a punt de trobada i focus cultural, i fer que la població conegui més les entitats i pugui participar de manera més massiva en les activitats que organitzen.

La Setmana Cultural de Mira-sol es presentarà dilluns 16 d’octubre a les 19:30 hores al Casal de Mira-sol. En farà la presentació la Coordinadora Sociocultural de Mira-sol, formada per les entitats i els col·lectius del barri de Mira-sol, que organitza l’esdeveniment. Just després de la presentació, a les 20:00 hores, hi haurà música en directe, a càrrec de Guillem Jubany i d’Octavi Coronado.

Xerrades, formació, música, teatre, cinema, tallers, activitats familiars -també per als més menuts-, d’oci i gastronomia… integren l’àmplia programació de la Setmana Cultural de Mira-sol.

Cal destacar especialment les activitats formatives. N’hi haurà d’adreçades a entitats, com la que estarà dedicada a “La participació. Dinamització de la base social de l’entitat i reptes per promoure la participació i millorar la comunicació” (dimarts 17, 19:30 hores). I també de l’àmbit de les arts escèniques (“La improvisació teatral a partir de les bases de William Layton, a càrrec d’Andrés Vicente; dimecres 18, 20:00 hores; “Teatre físic i moviment a l’escena”, a càrrec de la companyia Moveo, dijous 19, 20:00 hores).

També s’han programat propostes per conèixer el barri, com ara la caminada a l’estany dels Alous, espai natural privilegiat que és encara un gran desconegut per molts ciutadans (diumenge dia 22, 10 hores) i fins i tot per poder veure el barri des d’uns quants metres d’alçada (el mateix diumenge 22 a les 18 hores, gràcies al globus que s’enlairarà al camp de futbol de Mira-sol).

La Setmana Cultural de Mira-sol es clourà diumenge 22 d’octubre a les 19:00 hores amb la representació de l’obra de teatre “La Rambla de les floristes”, de Josep Maria de Sagarra, a càrrec de Mira-sol Teatre.

Una iniciativa que neix gràcies a la partida econòmica de lliure disposició del Consell de Barri de Mira-sol

La Setmana Cultural de Mira-sol és una iniciativa que neix gràcies a la partida econòmica de lliure disposició del Consell de Barri de Mira-sol.

Els consells de barri de Sant Cugat disposen cada any d’unes partides de diners de lliure disposició en el pressupost municipal, que els permet executar projectes i actuacions al seu barri.

Ara fa un any, l’octubre del 2016, el Consell de Barri de Mira-sol va decidir quins eren els projectes dels pressupostos de lliure disposició a dur a terme aquest any 2017, entre els quals la Setmana Cultural de Mira-sol.

La Coordinadora Sociocultural de Mira-sol

La Coordinadora Sociocultural de Mira-sol, organitzadora de la Setmana Cultural de Mira-sol, té el propòsit de coordinar les activitats socioculturals de Mira-sol, reforçar el teixit associatiu del barri, reactivar el Casal de Mira-sol i potenciar la seva vida cultural i social, consensuar els diferents projectes socioculturals entre l’ Ajuntament, les entitats i els veïns del barri, detectar mancances i proposar millores, i implicar a la ciutadania en el funcionament del Casal a través de les entitats.

Formen part de la Coordinadora Sociocultural de Mira-sol les següents entitats: l’Associació de Veïns Sant Joan de Mira-sol, l’Associació de Veïns Mas Gener, l’Associació de Veïns Can Mates, Mira-sol Teatre, el Col·lectiu gent gran Mira-sol, el Club d’Escacs Sant Cugat, l’AMPA de l’Escola Catalunya, Mira-sol Fem Ambient!, D’xoc Teatre, PFI-PTT Sant Cugat i el Grup de Tertúlia Literària. També hi participen responsables de l’Àmbit de les Persones de l’Ajuntament, de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents i del Casal de Mira-sol.

Podeu consultar la setmana cultural de Mira-sol en aquest enllaç.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.