L’Ajuntament recull un 45% més de voluminosos amb el nou sistema implantat el passat mes de febrer

Cristina_ParairaEl nou sistema de recollida al carrer dels voluminosos –mobles vells, matalassos, electrodomèstics…- que l’Ajuntament va posar en marxa el passat mes de febrer està donant bons resultats. Durant els sis primers mesos de funcionament s’han recollit un total de 743.436 quilos de voluminosos, un 45% més que en el mateix període de l’any passat (febrer-juliol 2016: 512.260 quilos).

Per districtes, la majoria de voluminosos es recullen al nucli. Del total recollit, el 54% correspon al nucli, el 18% a Mira-sol, el 12% a Valldoreix, i el 15% a La Floresta i Les Planes.

Cal recordar que abans els voluminosos es passaven a recollir directament als domicilis quan el ciutadà ho sol·licitava a través del telèfon. El nou sistema de recollida, per tant, resulta més fàcil i còmode per al ciutadà ja que ha de deixar els voluminosos al costat del seu contenidor més proper -el dia o dies assignats a cada barri- i s’estalvia fer gestions i haver-se d’esperar perquè li facin la recollida.

“Estem satisfets d’aquest nou servei”, ha remarcat Cristina Paraira, “perquè els resultats són molt bons. El nostre objectiu és mantenir la ciutat neta i ben endreçada, i amb aquest nou servei estem anant cap a aquesta bona direcció”. Paraira també ha agraït als ciutadans “la seva col·laboració per fer un bon ús d’aquest servei i deixar el voluminós al carrer el dia que toca”.

El nou sistema de recollida de voluminosos al carrer

Cal recordar que la recollida es fa en els següents dies:

  • Centre ciutat: dijous i diumenge
  • Mira-sol: dimarts
  • Valldoreix: dilluns
  • La Floresta i les Planes: dimecres

Els voluminosos s’han de deixar a partir de les 20 hores al costat dels contenidors. A Valldoreix s’han de deixar a les cantonades.

Sant Cugat Recupera: nou portal web per donar o intercanviar objectes

D’altra banda, la tinenta d’alcalde d’Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, ha explicat que aquesta tardor l’Ajuntament posarà en marxa el nou portal web “STC Recupera” –amb aplicació adaptada també per a mòbil- per facilitar que la ciutadania pugui donar o intercanviar objectes que ja no fan servir. “El nostre objectiu”, ha remarcat Paraira, “és fomentar la reutilització i allargar la vida útil dels objectes”. Aquests intercanvis o donacions s’han de fer sense compensació econòmica.

Així mateix, Paraira també ha avançat que la reforma del Punt Verd del Centre podria estrenar-se també aquesta tardor, ja que les obres estan encarant ja la seva fase final. Aquesta reforma inclou l’adequació d’un nou espai de segona mà amb els objectes que hi arribin i estiguin en bon estat. Aquests objectes es podran adquirir mitjançant un sistema d’intercanvi que funciona per punts. Quan els ciutadans deixin un objecte obtindran punts que després podran bescanviar per altres objectes. Si no es disposa de punts d’intercanvi, qualsevol ciutadà es pot quedar un objecte pagant un preu simbòlic que es destinarà a un projecte social. Així mateix, amb el portal web “STC Recupera” també es poden reservar els objectes de segona mà que hi haurà a la deixalleria municipal.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.