Els Jardins de Sant Francesc estrenen un circuit de salut gràcies als pressupostos participatius

Circuit_salutL’espai compta amb 9 aparells gimnàstics, algun dels quals està adaptada a persones amb mobilitat reduïda

El projecte és un dels escollits en el marc del procés de Pressupostos Participatius de 2016. Va ser una proposta de la Xarxa Monestir Sant Francesc i de la Residència Pública Sant Cugat  i ha costat prop de 23.000 euros

Els Jardins de Sant Francesc estrenen un nou circuit de salut destinat a promoure el manteniment físic i generar comunitat. El projecte s’ha fet a proposta de la Xarxa Monestir Sant Francesc i la Residència Pública Sant Cugat, en el marc del procés dels Pressupostos Participatius 2016.

El nou espai compta amb 9 aparells pensats per poder fer exercici moderat i moviments articulars. Algun dels aparells, a més, està adaptat per a persones amb discapacitat per tal que sigui un circuït inclusiu i que pugui utilitzar tothom.

Concretament, s’hi ha instal·lat una bicicleta estàtica que permet exercitar tant les cames com els braços, dues bicicletes el·líptiques per fer treball cardiovascular, un caminador aeri, màquines per fer moviments articulars, un aparell per reforça la musculatura d’espatlles, braços, pit i abdominals i un altre per poder fer estiraments.Circuit_salut_2

Tots els aparells s’han col·locat per tal que quedin integrats en l’entorn dels jardins de Sant Francesc, i garantint que l’accés a l’activitat física sigui gratuït i en condicions de seguretat.

Per fomentar el seu ús i el caràcter saludable del nou espai, a partir del mes de setembre hi haurà personal tècnic durant algunes franges horàries per ensenyar el correcte funcionament dels aparells i donar pautes per millorar la condició física.

El nou circuït de salut dels Jardins de Sant Francesc l’han presentat el regidor d’Esports, Eloi Rovira, i el regidor de Participació, Joan Puigdomènech, acompanyats de Rebeca Galán, portaveu de la xarxa Monestir Sant Francesc, Alícia Puig, directora de la Residència Pública Sant Cugat, i Janeth López, coordinadora d’Activitats de la mateixa residència.

Eloi Rovira ha destacat que “aquests elements gimnàstics estan pensats per a totes les edats” i ha animat tothom “a promoure els hàbits positius de l’esport”. Així mateix, Joan Puigdomènech ha felicitat “les entitats proposants” per haver fet possible una proposta de la qual “molts ciutadans i ciutadanes se’n beneficiaran”.

Pressupostos participatius 2016

Els primers pressupostos participatius impulsats per l’Ajuntament de Sant Cugat han permès als santcugatencs decidir el destí de 2 milions d’euros.

Durant el procés es van presentar fins a 955 propostes i prop de 6.000 santcugatencs van participar en la votació per seleccionar els 12 projectes finals.

Pràcticament tots aquests projectes estan ja en marxa i es preveu tenir-los executats a finals d’aquest any 2017. Actualment, l’Ajuntament ja treballa en la campanya del pressupost participatiu del 2018.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.