El nou pavelló de La Guinardera entra en funcionament i acollirà els primers entrenaments a l’agost

Pavelló GuinarderaEl nou espai, amb més de 3.100 metres quadrats, donarà resposta a la demanda d’entitats i clubs esportius de la ciutat

El Futbol Sala Sant Cugat, el Volei Sant Cugat i l’Escola de Patinatge Artístic donaran vida al nou pavelló de la Guinardera la pròxima temporada

El pavelló, la pista d’atletisme i el camp de rugbi, consoliden la ZEM de La Guinardera com a punt neuràlgic de l’esport a Sant Cugat

 

Les obres de construcció del nou pavelló esportiu de La Guinardera han acabat en el termini establert. Aquest juliol l’UTE Pavelló La Guinardera entregarà l’obra a l’Ajuntament, i està previst que a l’agost les instal·lacions acullin els primers entrenaments. El Futbol Sala Sant Cugat, el Volei Sant Cugat i l’Escola de Patinatge Artístic seran els residents del nou espai, tot i que s’hi podran practicar d’altres modalitats esportives com el bàsquet.

L’espai del nou pavelló està distribuït amb tres pistes de joc en posició transversal. Té una superfície total de 3.142,15 metres quadrats. Amb la posada en marxa d’aquest nou equipament, l’Ajuntament vol cobrir les diferents necessitats d’espais per a la pràctica esportiva que tenen les entitats i els clubs de la ciutat.

Per l’alcaldessa, Mercè Conesa, “aquest nou equipament completa el mapa esportiu de la ciutat. Per nosaltres la inversió en matèria esportiva ha estat prioritària, per donar resposta a l’altíssima pràctica esportiva d’aquesta ciutat. Hem fet un esforç inversor en posar al dia les instal·lacions existents i ara aquest sisè pavelló creiem que completa el mapa esportiu de la ciutat.” L’alcaldessa a més celebra “que aquest pavelló compleixi unes característiques d’eficiència energètica úniques en aquest tipus d’instal·lacions. Volem que tothom que vingui a entrenar, competir o practicar esport en general estigui en les millors condicions”.  

Pel que fa al pressupost, en el moment de l’adjudicació de l’obra es va fer per 3,1 milions d’euros. Finalment però amb l’ampliació del projecte, que inclou una tercera pista transversal, els nous vestidors, el forjat per a una futura zona social per a entitats i les subjeccions en pista de tots els elements esportius, el cost total ha estat de 4.378.319,85€. Paral·lelament el departament d’esports municipal ha invertit 130.000 euros per dotar l’espai del material necessari, com cistelles, porteries, xarxes de volei i l’equip de so, entre d’altres.

L’Ajuntament ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Barcelona per fer realitat aquest projecte, amb el qual es passa a tenir fins a 6 pavellons municipals.

Característiques del Pavelló esportiu La Guinardera

El pavelló conté un rectangle esportiu final de 53m x 32m (1.698,25m2) que incorpora una tercera pista transversal, de mini futbol sala. A més, disposa d’una zona de graderia per a 318 persones assegudes i 4 amb mobilitat reduïda.

El regidor d’Esports, Eloi Rovira, apunta que “les instal·lacions esportives municipals es construeixen pensant en la ciutat. De moment en aquest pavelló hi residiran unes modalitats esportives concretes, però evidentment si alguna entitat o equip de la ciutat hi vol celebrar algun esdeveniment esportiu tindrà les portes obertes si el calendari ho permet, com ja passa als altres 5 pavellons municipals”.  visita guinardera

La superfície total construïda es de 3.142,15 metres quadrats. D’aquests, la planta baixa i la planta altell per a instal·lacions ocupen 2.479,40 metres quadrats. Cal sumar-hi els 341,35 metres quadrats dels nous vestidors i una planta superior amb badalot de coberta de 321,40 metres quadrats, que en el futur podrà acollir l’ espai social municipal per a usos de les entitats.

Un equipament polivalent

Les sortides d’emergència i les instal·lacions de condicionament i de seguretat s’han previst no solament per a l’ús esportiu sinó també per a l’ús de pública concurrència, amb un aforament màxim permès de 3.520 persones entre pista i grades.

L’edifici està projectat amb criteris de sostenibilitat i màxima eficiència energètica, i amb una arquitectura respectuosa en general amb la pràctica esportiva, com, per exemple, l’entrada de llum natural o els materials del paviment de pista. Tot plegat ha fet que l’espai hagi rebut la màxima qualificació ambiental (A).

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.