L’Ajuntament aplicarà tarifació social en l’àmbit de l’oferta escolar esportiva municipal

tarifació_socialLa mesura preveu arribar a uns 700 usuaris i usuàries de l’OMET, el que representa prop del 25% del total

Els descomptes poden arribar fins al 50% de la quota en les rendes més baixes

L’ajuntament posa en marxa, a partir del segon semestre d’aquest any, la tarifació social en les activitats esportives extraescolars municipals, amb l’objectiu de millorar l’accés l’esport per part de la població amb menors ingressos, ja que s’ha demostrat que la pràctica esportiva és una eina d’inclusió i cohesió social.

Per a l’aplicació d’aquesta tarifació, s’aplicarà el mateix criteri que l’Ajuntament ha establert en el cas de les Escoles Bressol municipals, l’Escola de Música i l’Escola d’Art, pel que fa a la definició de trams de renda i nombre de membres de la unitat familiar.

Aquests descomptes no eliminen els que hi havia fins ara de famílies nombroses i monoparentals (20% de descompte) però no són acumulables: la família podrà escollir el que més li interessi.

L’Ajuntament ha reservat una partida de 80.000€ per tal de poder aplicar aquests descomptes.

Com fer el tràmit

Per al curs 2017-18, les persones que ho vulguin sol·licitar hauran de marcar-ho en el moment de la inscripció (online o presencial) i immediatament presentar omplert i signat el document d’autorització de consulta de dades a l’Agència Tributària (Doc. 113-1-04/2017) a la mateixa escola (AMPA) o a l’OMET. Un cop presentat, l’Ajuntament farà les consultes pertinents a l’Agència Tributària i establirà els descomptes que siguin aplicables en cada cas.

El tram on sigui inclosa cada família serà comunicat a les mateixes famílies en cada cas i a les empreses implicades per tal que es procedeixi al pagament de la part a abonar. En cas que ja hagin pagat una part de la quota al mes de juny, es tindrà en compte dins del preu global que es pagarà a finals d’any. L’ajuntament compensarà els preus no cobrats a l’empresa concessionària de la gestió de l’OMET.

Preus públics i descomptes per tarifació social

Les tarifes aplicables pel curs escolar 2017/2018, a partir del mes de setembre de 2017, seran les següents:

 

Activitats no competició (quota temporada)
Activitat 1h/set*
Grup 2-3 anys 109,42 €
Psicomotricitat 118,17 €
Badminton 1 115,07 €
Tennis de taula 15,07 €
Ciclisme 125,33 €
Escacs 137,46 €
Iniciació esportiva p5-1r 137,46 €
Multiesport 2n 137,46 €
Atletisme 137,46 €
Hip Hop 150,29 €
Judo 150,29 €
Karate 150,29 €
Rítmica 150,29 €

 

* Els preus estan calculats en base a 1 hora setmanal d’activitat per a tot el curs i són sense IVA (21%). En cas que l’activitat duri més d’una hora, s’aplicarà la part proporcional respecte al preu indicat. Caldrà sumar el preu de l’assegurança anual que estipuli el Consell Esportiu del Vallès Occidental-Terrassa.

Grups de natació escolar (quota temporada)
Activitat 45 minuts/set
Horari lectiu 128,61 €
Horari no lectiu 143,55 €

S’aplica la tarifació social de fins el 2,5 de l’indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) i pot arribar a significar el 50% de l’import total. A més a més, el tram de bonificació també varia en funció dels Membres de la Unitat Familiar (MUF). La taula de bonificacions és la següent:

  • Tram1 (fins a 1’5 IRSC) : 50% de descompte
  • Tram2 (fins a 2 IRSC): 30% de descompte
  • Tram3 (fins a 2’5 IRSC):15% de descompte

La posada en marxa d’aquests ajuts se suma als ja aplicats per l’Ajuntament en matèria d’educació i forma part del Pla Estratègic d’ajuts i subvencions iniciat aquest mandat, amb la voluntat d’enfortir el benestar de la ciutadania.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.