L’empresa HBT del Centre Yuzz Sant Cugat guanya un viatge a Silicon Valley i una estada gratuïta d’un any al Centre d’Emprenedoria Ca n’Ametller

yuzzers2018Albert Llamas, amb el seu projecte HBT d’anàlisis de sang no invasives, ha aconseguit una plaça per viatjar a San Francisco junt a 51 emprenedors més del programa Santander YUZZ que impulsa Banco Santander, a través de Santander Universidades, amb la coordinació del CISE i el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat a través de la Fundació Sant Cugat Actiu

L’empresa 3Draw ha guanyat el segon premi i Bolsavallès el tercer. Ambdós han guanyat una estada de sis mesos al Centre d’Emprenedoria Ca n’Ametller

Ana Cárdenas, promotora de la idea Click Adapter, i Albert Llamas, impulsor de HBT, han estat els finalistes dels premis YUZZ Mujer i YUZZ innovación tecnología disruptiva

 

La startup d’anàlisis de sang no invasives HBT, impulsada per Albert Llamas, ha estat escollida com la millor idea del centre YUZZ Sant Cugat i ha obtingut una plaça per viatjar a Silicon Valley junt als altres 51 millors joves emprenedors de la VIII edició de Santander YUZZ, el programa d’emprenedoria que promou Banco Santander a través de Santander Universidades i coordina el Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat a través de la Fundació Sant Cugat Actiu.

Primer Premi. El jurat ha seleccionat  el projecte d’Albert Llamas com el millor del centre YUZZ Sant Cugat, espai en el qual, des de fa cinc meso,s 20 estudiants han rebut formació, assessorament i mentoring per al desenvolupament dels seus models de negoci. HBT pretén desenvolupar un dispositiu que permeti substituir les punxades en les anàlisis de sang amb el valor afegit de donar els resultats en pocs minuts. El mètode tindrà el gran avantatge que no caldrà punxar el pacient ni extreure-li cap mostra. A més d’evitar un mal moment, això permetrà estalviar residus tant en material mèdic com en mostres biològiques. La determinació de la quantitat present en sang de les substàncies es farà per mitjà de tècniques electromagnètiques.

Segon Premi. 3Draw consisteix en la implementació d’un mètode per dibuixar en 3D. Utilitzant mecanismes similars als d’una tauleta gràfica i el tipus de sensors que s’empren en els escàners per a impressió 3D, s’aconsegueix un sistema en què es registren els moviments del llapis en 3 dimensions i es guarden en format digital. Amb les ulleres de realitat virtual es poden visualitzar els traços en l’espai perquè el dibuixant veu el que està dibuixant. El dibuix en 3D és l’evolució natural del dibuix tradicional, així que les seves aplicacions en són gairebé les mateixes. Alguns exemples concrets d’aplicacions serien: – esquetxos ràpids per a arquitectura o disseny de productes, art en 3D, educació dibuixos en 3D per mitjà dels quals el professor podria il·lustrar conceptes pels que una pissarra o diapositiva és insuficient, disseny de contingut digital (per a pel·lícules, videojocs, etc…).

La tecnologia de creació d’hologrames sembla estar avançant molt, i potser en un futur proper no siguin necessàries les ulleres de realitat virtual. Autor: Nicolas Ferrer Sanchez

Tercer Premi. Bolsavallès té com a missió ajudar a les persones a invertir els seus diners en els mercats financers per mitjà d’un robot assessor disponible les 24 hores. Aquest producte va dirigit a persones que volen complir el seu somni com a inversor i que disposen d’estalvis entre 5.000€ i 100.000€, els hi agraden les noves tecnologies i busquen transparència. Autor: Ignacio Amiguet Hernández

Així mateix, Click Adapter, un projecte sobre dispositius organitzadors i identificadors mitjançant colors d’equips de perfusió de suero i medicació, creat per Ana Cárdenas i el seu equip, ha estat seleccionat com a finalista per al premi YUZZ Mujer que patrocina la Fundació EY i optarà a 20.000 euros, mentre que HBT, primer premi de YUZZ Sant Cugat, ha estat finalista en la categoria YUZZ d’innovació tecnologia disruptiva que impulsa INDRA i podrà optar a 3.000 euros per al desenvolupament del seu projecte i assessorament per part dels professionals de Indraventures.

En el transcurs de l’acte la tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica, Govern Obert i Innovació, Joana Barbany, ha fet èmfasi en la transversalitat del projecte YUZZ “perquè afecta directament a diferents àrees de treball de l’Ajuntament i de la ciutat, un projecte compartit perquè emprenedors i emprenedores puguin desenvolupar els seus plans de negoci còmodament a Sant Cugat”.

Oportunitats a Silicon Valley

L’objectiu de l’experiència que ofereix Santander YUZZ als guanyadors de cada un dels 52 centres que té el programa és inspirar i potenciar els joves emprenedors per accelerar el desenvolupament de les seves startups, proporcionant-los connexions per a la internacionalització dels seus projectes i la cerca de finançament.

El viatge d’una setmana inclou visites a empreses com Google, LinkedIn o Facebook i conferències en prestigioses universitats com Berkeley o Standford. A més, els 52 YUZZers guanyadors visitaran el Spain Tech Center (STC) -impulsat per Banco Santander, ICEX i Red.es-, l’objectiu del qual és facilitar la implantació de PYMES de base tecnològica espanyola en un dels entorns més dinàmics i competitius del món.

Quan tornin, els 52 joves assistiran a la Ciudad Grupo Santander de Boadilla del Monte on un jurat integrat per representants de Banco Santander, CISE i entitats col·laboradores seleccionaran els guanyadors nacionals de Santander YUZZ 2017. Els tres millors emprenedors rebran una dotació econòmica (30.000, 20.000 i 10.000 euros) per a què puguin accelerar els seus projectes.

Santander YUZZ promou el talent jove, l’esperit emprenedor i la creació d’idees innovadores en tot el territori. En les seves set edicions anteriors s’han creat més de 500 empreses i s’han potenciat els projectes de més de 3.500 emprenedors.

Sobre Santander Universidades i CISE

Banco Santander és l’empresa que més inverteix en suport a l’educació en el món (Informe Varkey/UNESCO-Fortune 500) a través de Santander Universidades, que manté1.200 acords de col·laboració amb universitats i institucions de 21 països i promou el desenvolupament de més de 3.500 projectes acadèmics a l’any.

CISE (Centro Internacional Santander Emprendimiento) és un centre que fomenta l’esperit emprenedor i impulsa la generació de startups en tot el país i, amb el suport de Banco Santander, la Universidad de Cantabria i el Govern de Cantabria, comparteix el compromís de treballar pel progrés de la societat i de les persones basat en el coneixement.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.