Les obres per reconvertir la masia Can Quitèria en un nou centre de referència de l’art tèxtil a Catalunya encaren la recta final

Visita_can_QuiteriaEstà previst que els treballs acabin a l’octubre. La rehabilitació ha servit per preservar tots els elements arquitectònics, patrimonials i històrics d’aquest emblemàtic edifici

Posteriorment s’iniciarà el procés de museïtzació per convertir can Quitèria en un centre de referència de l’Escola Catalana del Tapís i de l’obra de l’artista santcugatenc amb més reconeixement internacional, Josep Grau-Garriga

L’alcaldessa, Mercè Conesa, i la tinenta d’alcalde de Presidència, Cultura i Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, han visitat aquesta setmana les obres de rehabilitació de la masia de Can Quitèria. La visita també ha comptat amb la presència del coordinador de la Taula de Patrimoni i historiador local, Domènech Miquel; i la crítica d’art i assessora d’aquest projecte museístic, Pilar Parcerisas.

Els treballs, segons ha pogut comprovar de primera mà l’alcaldessa, avancen a bon ritme i està previst que acabin a l’octubre. La rehabilitació està servint per sanejar l’estructura d’aquest emblemàtic edifici i preservar els seus elements arquitectònics, patrimonials i històrics. Així mateix, les obres també serveixen per deixar l’interior preparat per reconvertir la masia en un centre de referència de l’art tèxtil a Catalunya.

A l’octubre, una vegada finalitzades les obres, s’iniciarà el procés per museïtzar aquest espai. L’objectiu d’aquest nou centre, que tindrà uns 500 m2 expositius, serà posar en valor l’Escola Catalana del Tapís i la figura de l’artista santcugatenc amb més reconeixement internacional, Josep Grau-Garriga. El projecte de museïtzació compta amb l’assessorament de la crítica d’art i membre del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), Pilar Parcerisas, que a més a més és experta en l’obra de Josep Grau-Garriga.

Les peces que s’exhibiran al nou centre provindran principalment de la col·lecció de l’Ajuntament –que gestiona 230 peces d’art tèxtil, 38 de les quals són de Grau-Garriga– i d’aportacions que puguin fer la família Grau Garriga o altres personalitats. Així mateix, aquest nou centre es complementarà amb les activitats de creació i recerca vinculades amb el tèxtil que s’han iniciat recentment a la Casa Aymat.

 La tinenta d’alcalde de Presidència, Cultura i Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, ha remarcat que “ens trobem davant d’un projecte de ciutat molt ambiciós. Volem retornar l’esplendor a la masia de can Quitèria i reconvertir-la en un centre de referència de l’art del tapís contemporani. I per fer-ho farem un èmfasi especial a l’obra de Grau-Garriga i al conjunt de l’Escola Catalana del Tapís”.

“Des de l’Ajuntament”, ha subratllat Fortuny, “estem liderant un projecte cultural de primer nivell. Ho fem mitjançant dinàmiques col·laboratives amb l’objectiu de promocionar Sant Cugat com un dels pols culturals i artístics a Catalunya”.

Els treballs de rehabilitació de la masia de can Quitèria, adjudicats a l’empresa Urcotex,  han suposat una inversió de 600.000 euros.

 

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.