L’Ajuntament vianantitza 5 nous carrers del centre per seguir millorant la qualitat urbana i promoure una mobilitat més sostenible

Carrer_CastellvíL’Ajuntament dóna un nou impuls al centre urbà de Sant Cugat amb la vianantització de 5 nous carrers: Indústria, Castellví, de la Creu, Balmes i Sant Medir. L’objectiu d’aquestes actuacions, que serviran per renovar i modernitzar aquests carrers, és seguir millorant la qualitat urbana de la ciutat. Així mateix, s’integrarà aquests carrers a la xarxa de carrers vianantitzats del centre amb l’objectiu de reduir la circulació de cotxes i millorar la qualitat de l’aire a la ciutat. D’aquesta manera els vianants i ciclistes guanyaran espai en detriment del cotxe amb la voluntat de promoure una mobilitat més sostenible.

Així ho han explicat la tinenta d’alcalde d’Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana. Cristina Paraira; el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Economia i Hisenda, Damià Calvet; i el tinent d’alcalde de Polítiques Comarcals i Ocupació, Pere Soler, que aquesta tarda han visitat les obres als carrers Castellví i Indústria. “Aquestes actuacions”, ha destacat Cristina Paraira, “pacificaran el trànsit i afavoriran la mobilitat dels vianants. Es tracta d’una millora de qualitat dels nostres carrers que, a més a més, servirà també per millorar la qualitat de l’aire a la ciutat restringint el pas de vehicles pel centre”Visita_obres_carrer_Indústria

El desenvolupament d’aquestes obres està sent el següent:

  • Carrer de la Creu: es crearà una plataforma única per donar prioritat als vianants. L’actuació també servirà per eixamplar la vianantització de la cruïlla amb el passeig de Francesc Macià, on s’eliminarà el pas de vehicles que permet creuar aquest passeig des del carrer de la Creu. Les obres, a càrrec de la brigada municipal, començaran el 10 de juliol i tindran una durada d’uns tres mesos. El cost de l’obra (material de construcció) serà aproximadament d’uns 125.000€. Aquestes obres permetran connectar millor el Monestir i l’actual eix de vianants –que comença a la plaça Lluís Millet- amb el barri de Sant Francesc-Monestir. Així mateix, la vianantització del carrer de la Creu es complementarà en un futur amb la vianantització de l’avinguda Cerdanyola que ha projectat l’Ajuntament.
  • Carrer Indústria i Castellví: s’han eliminat les voreres i convertit aquests carrers (el total de l’actuació és de 2.700 m2) en plataforma única per integrar-los a l’eix de vianants. S’ha col·locat un paviment fotocatal·lític que millora la qualitat de l’aire absorbint NOx i altres partícules volàtils (igual que es va fer al carrer Hospital, on els assajos van donar una reducció de NOx a l’aire del 40%). Paral·lelament s’ha renovat l’enllumenat i el clavegueram, es col·locarà un nou arbrat (seran til·lers i es plantaran a la tardor) i s’ordenarà els cables de la xarxa telefònica al carrer Indústria. Les obres, a càrrec de Fertres SL, han suposat una inversió de 370.000€ i està previst que finalitzin abans de la Festa Major. A més, després de Festa Major també es millorarà un tram del carrer la Fàbrica (entre carrers Indústria i Plana de l’Hospital).
  • Carrers Balmes i Sant Medir: En total s’actuarà en 2.400 metres quadrats de carrer. Es dotarà aquests dos carrers amb plataforma única per donar prioritat al vianant enfront del vehicle. Els treballs també inclouen la instal·lació d’un nou col·lector de recollida d’aigües residuals i la renovació dels col·lectors d’aigües pluvials. També se substituirà algun tram de la xarxa d’abastiment d’aigua i se soterraran els creuaments elèctrics aeris i la xarxa de telecomunicacions. Pel que fa a l’enllumenat públic, se substituiran les lluminàries actuals per noves de tipus LED. Les obres suposaran una inversió d’uns 750.000€ (segons el projecte municipal) i està previst que comencin a la tardor. Tindran una durada prevista d’uns quatre mesos.

Nou impuls al centre 

Aquest conjunt d’actuacions de millora se suma a  d’altres que s’han dut a terme al centre en els darrers anys, com per exemple la remodelació dels carrers Major i Hospital (any 2013), la reforma del Mercat Vell (any 2015), la futura remodelació del Teatre de La Unió o la construcció d’un edifici de promoció pública –amb HPO, locals comercials i aparcament- al solar de l’antiga benzinera Gríful.

L’objectiu de totes aquestes actuacions és dinamitzar i revitalitzar el nucli històric com a una nova centralitat comercial, social i cultural del municipi.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.