Sant Cugat referma de nou el compromís amb la preservació de Torre Negra

Torre_Negra

Llum verda a la preservació del paratge de la Torre Negra. El ple celebrat ahir va aprovar inicialment –amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte C’s, que hi va votar en contra, i el PP, que es va abstenir- una modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) a l’àmbit de la Torre Negra.

L’objectiu d’aquest tràmit urbanístic és classificar aquest àmbit, que té una extensió d’unes 165 hectàrees, com a sòl NO urbanitzable. D’aquesta manera no es permetrà construir cap pis en aquest paratge, ubicat a tocar del Parc Natural de Collserola. Cal recordar que la constructora Núñez&Navarro, propietària majoritària d’aquests terrenys, pretén desenvolupar-hi una urbanització amb 2.800 pisos.

Una vegada aprovada inicialment aquesta modificació, s’obre un període d’al·legacions i posteriorment el ple les resoldrà en el tràmit de l’aprovació provisional. Posteriorment el document passarà a la Comissió d’Urbanisme de Barcelona per a la seva aprovació definitiva.

Aquesta és la tercera modificació de PGM que l’Ajuntament ha impulsat a l’àmbit de Torre Negra. Anteriorment el TSJC havia anul·lat les dues primeres modificacions en considerar que aquest paratge no podia ser preservat pels seus valors naturals. Els tribunals, però, sí que van reconèixer la competència municipal per classificar Torre Negra com a sòl no urbanitzable ordinari, que és la fórmula que ha impulsat l’Ajuntament per preservar aquest espai a través d’aquesta tercera modificació urbanística.

Com a novetats d’aquesta tercera modificació urbanística, cal destacar que tres nuclis existents a l’àmbit es classifiquen com a sòl urbà: la petita urbanització residencial Torre Negra (que ja havia estat sòl urbà en el PGM del 1976), el Club Tennis Natació Sant Cugat i l’escola Avenç. Així mateix, el nou document contempla que els nuclis dispersos residencials de l’àmbit de les edificacions de l’avinguda de Can Bellet i de l’avinguda de Can Calado siguin verds privats.

 

 

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.