El Consell d’Infants proposa fer formació específica al professorat, les famílies i alumnat per combatre l’assetjament escolar

L’òrgan també proposta crear instruccions i protocols específics per a les escoles per resoldre conflictes existents

Els 34 nens i nenes, de 17 centres de primària de la ciutat, s’han reunit 8 vegades des de la constitució del consell el novembre passat

Consell_2017Aquest dimecres a la tarda els 34 nens i nenes del Consell d’Infants han presentat les conclusions del curs 2016 – 2017. Com cada any a l’inici de curs i coincidint amb la constitució del Consell, l’alcaldessa fa un encàrrec que s’ha de treballar durant tot el curs. Enguany es tractava de ‘reflexionar sobre el bullying i proposar accions per promoure una convivència positiva i evitar situacions d’assetjament a les escoles’

Després de les 8 sessions de treball que han fet els nens i nenes, han pogut fer fins a 5 propostes sobre la qüestió:

  1. Difondre l’existència del bullying per tots els canals possibles: televisió, ràdio, premsa, cartells pel carrer. És important que tothom prengui consciència que existeix i que no s’amagui. Hem d’ajudar a les víctimes i a qui detecta situacions de bullying a dir-ho als mestres i a les famílies.
  2. Fer formació més específica al professorat.
  3. Fer formacions i cursos subvencionats per a familiars i per a tota la població en general.
  4. Crear instruccions i protocols per a les escoles més concrets, sobretot pel què fa a la resolució del conflicte un cop s’ha produït.
  5. Posar a l’abast de tots els infants, especialment dels més petits i dels adolescents, el màxim de recursos possibles, amb formacions i explicacions a classe,… o també, per exemple, d’un número de telèfon on contactar, sobretot en el cas de la víctima, però també dels coneixedors o observadors.

Per a ells “la informació és bàsica per afrontar les situacions existents i que cal pensar, buscar i trobar solucions per a tots els casos, establint protocols d’actuació i fent sortir a la llum l’existència d’aquestes situacions. Que deixi de ser un tema que, de vegades, s’amaga i que se’n parli. Fer com si no existís i com si no passés res, només pot servir per allargar el problema.”

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha agraït a tots els nens i nenes la seva implicació en el Consell d’Infants ja que “la vostra col·laboració ens permet treballar en la línia que vosaltres ens marqueu. Conèixer les vostres inquietuds i el vostre punt de vista en qüestions tan importants com és el bullying és clau per elaborar polítiques que us afecten i/o impliquen”. Conesa ja ha anunciat que  “l’equip de govern ens comprometem a treballar aquestes propostes per poder-les dur a terme si és possible tècnicament. Treballarem conjuntament Ajuntament i escoles.”

El Consell d’Infants 2016 -2017 està format per 34 nens i nenes de 5è i 6è de primària a 17 escoles de Sant Cugat: Àgora, Avenç, Catalunya, Ciutat d’Alba, Collserola, Creanova, que s’ha incorporat aquest curs, Gerbert d’Orhlac, Hatikva, Joan Maragall, La Farga, La Floresta, L’Olivera, Pins del Vallès, Pureza de María, Santa Isabel, Thau i Viaró.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.