Nota informativa sobre el procés de reindustrialització de Delphi

Delphi_800L’Ajuntament està compromès amb el procés de reindustrialització de Delphi i el manteniment de l’activitat industrial a la planta santcugatenca. L’Ajuntament, conjuntament amb el govern català, ha estat impulsor de la reindustrialització i el manteniment de bona part dels llocs de feina. Una voluntat de ciutat recollida al ple municipal en una moció institucional aprovada el desembre del 2015.

Arran de les informacions aparegudes avui sobre un suposat incompliment del procés de reindustrialització d’aquesta empresa, l’Ajuntament fa públiques les següents consideracions:

  1. L’empresa AMTA –formada per J.Juan, Gutmar, ISEE i Guilera- es va comprometre a oferir als treballadors de Delphi un mínim de 208 llocs de feina. En aquests moments AMTA ja ha fet 253 ofertes de treball nominals a aquest col·lectiu, de les quals: 178 treballadors han estat contractats, 9 encara estan pendents de resposta, 26 s’han refusat pels propis treballadors i 38 no s’han pogut cobrir per falta de candidats amb experiència. L’oferta per tant està feta i complerta.
  2. En aquests moments, per tant, s’han cobert un 85% dels llocs compromesos (178 sobre 208). Tot i això, el procés de reindustrialització de Delphi no finalitzarà fins al desembre del 2018 i per aquest motiu encara es podrien produir més contractacions de manera directa o indirecta.
  3. L’Ajuntament està fent un seguiment en tot el procés de reindustrialització de Delphi. En aquest sentit, s’han celebrant reunions periòdiques de seguiment tant amb Moa BPI (l’empresa subcontractada per Delphi per gestionar el procés de reindustrialització) com amb les empreses inversores a nivell urbanístic, de promoció econòmica i ocupació el 16, 17, 21 i 28 de novembre, el 1 i 21 de desembre, el 30 de gener i el passat 15 de febrer. Així mateix, el passat 28 de març es va celebrar una trobada entre l’alcaldessa, els tinents d’alcalde de promoció econòmica i ocupació i els sindicats de l’empresa on es va valorar la situació general de la planta, dels seus treballadors i els plans de futur. L’última reunió de coordinació i seguiment es va fer el passat 7 d’abril.
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.