L’Ajuntament amplia el parc d’habitatge social a través de la llei de tempteig i retracte

Pis tampteig i retracteAquesta és una de les noves mesures impulsades per l’Ajuntament amb la voluntat de donar resposta a les famílies més vulnerables en una matèria cabdal com és l’accés a l’habitatge

L’Ajuntament ha ampliat el parc d’habitatge públic amb un pis adquirit a través de la llei de tempteig i retracte que la Generalitat, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Aquest és el primer immoble que s’adquireix amb aquestes condicions, i que ara passarà al Fons Social que gestionen els Serveis Socials de l’Ajuntament.

La llei de tempteig i retracte prioritza que l’administració local compri aquells immobles que estan a mans de les entitats bancàries per desnonament. El preu però, ha d’estar per sota del valor de mercat. L’operació ha tingut un cost total de 84.000 euros, dels qual 58.000 han estat per a la compra i 26.000 per a la rehabilitació. Per poder fer front al cost total, l’Ajuntament ha obtingut una subvenció de 30.000 euros de la Diputació.

Per a la tinent d’alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge, Susanna Pellicer, “l’adquisició d’aquest immoble suposa una oportunitat per ampliar el parc d’habitatge públic. Evitem que el pis caigui a mans d’especuladors i el podem destinar a una família usuària del serveis socials municipals”. Pellicer ha afegit que “la voluntat és treballar en totes les línies possibles per ampliar el parc d’habitatge públic, la llei de tempteig i retracte és una més que se suma a la campanya d’Hàbitat3, i a totes les promocions de lloguer de Promusa, que molt aviat arribarà als 500 pisos”.Pis tampteig i retracte 2

La rehabilitació, que s’ha fet a través Promusa, ha servit per adequar els 61 metres quadrats de l’immoble i els 11 metres quadrats de terrassa i dels patis. En concret s’ha rehabilitat el lavabo, la cuina i els patis. A banda s’ha renovat la instal·lació elèctrica i s’hi ha posat una nova caldera.

L’objectiu de l’Ajuntament és aconseguir més pisos a través de la llei de tempteig i retracte. Actualment ja hi ha 40 pisos al Fons Social i gairebé 500 més en règim de lloguer, dels quals una quarantena estan en construcción.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.