La plaça Barcelona acollirà la mostra final del FESCAMP 2016-2017, un projecte que uneix art i participació en una reflexió comuna sobre sostenibilitat i cultura

Presentació FesCampLa tercera edició de FESCAMP, presentada aquest migdia en roda de premsa a l’Ajuntament, arriba els dies 26, 27 i 28 de maig a Sant Cugat i ho fa amb novetats importants. D’una banda, el període de vinculació dels artistes seleccionats en convocatòria oberta que treballen amb les diferents entitats de la ciutat s’allarga, per la qual cosa FESCAMP passa a ser una activitat bianual. D’aquesta manera, la mostra que es veurà a la plaça de Barcelona el cap de setmana és el resultat d’un procés creatiu i de col·laboració ciutadana.

De l’altra, en aquesta edició l’organització ha optat per impulsar projectes que abasten diferents zones geogràfiques de la ciutat i per organitzar la mostra en un lloc ben cèntric de la ciutat, com la plaça Barcelona, per donar a conèixer el projecte al públic de Sant Cugat. Recordem que el projecte va néixer al barri de Mira-sol.

En la presentació, en la qual han participat Joana Calsamiglia i Marta Carrasco en representació de l’equip de FESCAMP i Carmela Fortuny i Joan Puigdomenech en representació de l’Ajuntament, la tinenta d’alcalde de Cultura ha destacat el valor creatiu de la proposta i el fet que sigui l’art el llenguatge comú de tots els projectes presentats. ”La participació, la cultura innovadora i la preocupació per la sostenibilitat són eixos compartits amb el projecte FESCAMP”, De la seva banda, Joan Puigdomènech ha fet èmfasi en què “FESCAMP contribueix a la democratització de l’art, en fer-ne ús com a vehicle transmissor de projectes que parlen sobre el nostre entorn més immediat”.

Què és FESCAMP

El FesCamp és un projecte d’activació i articulació de processos artístics col·laboratius entre artistes i agents locals que es desenvolupa en el context de Sant Cugat i els seus barris. Els diferents projectes i activitats que es desenvolupen en el seu marc treballen diferents temes relacionats amb la sostenibilitat ambiental, el canvi climàtic, la justícia social i el territori. L’Ajuntament hi ha donat suport amb una aportació de 24.000 (2016-2017) en forma de subvenció.

Aquest 2017 la tercera edició de la Jornada FesCamp s’expandeix en tres dies convertint-se en un punt de trobada, un espai de debat i un esdeveniment públic per totes aquelles persones interessades en l’art, la cultura, la sostenibilitat i la comunitat.

El programa combina diferents tipus d’activitats per a tots els públics consultable aquí.

El Fescamp 2017 és organitzat per l’equip FESCAMP, amb el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat, el patrocini de Sorea i HP i la col·laboració de Cal Temerari, La Civada, l’Ortiga, Yurta-ger, Tot Sant Cugat,El Cugatenc i Cugat.cat

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.