Sant Cugat fa una aposta pionera al país per la música clàssica amb l’aval dels mestres Ros-Marbà i Jordi Savall

El Pla, elaborat amb la complicitat de l’àmbit cultural i educatiu català, té la voluntat d’esdevenir l’eina de referència per a la promoció, difusió, formació i suport a la creació de la música clàssica a Sant Cugat

PladirectormusicaAquesta tarda s’ha presentat oficialment el Pla Director de la Música Clàssica a Sant Cugat, un document que ha de vertebrar les accions i estratègies a l’entorn de la música clàssica a la nostra ciutat. Es tracta del primer document d’aquestes característiques del país (després del Pla Integral per a la Música clàssica de la Generalitat), i s’ha elaborat amb el consens de totes les forces polítiques del ple i amb la col·laboració de gairebé tots els agents del sector de la ciutat i de Catalunya.

El Pla director de la Música clàssica de Sant Cugat té quatre objectius estratègics i d’actuació definits:

  • Articular i vertebrar el sector de la música clàssica a la ciutat de Sant Cugat atenent la seva diversitat.
  • Potenciar la formació musical del conjunt de la ciutadania de Sant Cugat per tal de contribuir a la creació de nous públics per la música clàssica.
  • Treballar per millorar el progrés social i la qualitat de vida impulsant tota mena d’accions que facin més assequible el gaudi de la música clàssica.
  • Promoure la creació, producció i difusió de la música clàssica a Sant Cugat

A partir d’aquests eixos estratègics s’articulen les diferents accions que es duran a terme, com la creació d’una Oficina per a la promoció i difusió de la música clàssica (amb seu a l’Escola de Música); la creació de la marca Viu la clàssica; la posada en marxa de programes específics com Música en conjunt (per als mestres de primària de les escoles de Sant Cugat), el cicle de Música de cambra als barris o la col·laboració amb professionals de referència com Antoni Ros-Marbà i el seu curs internacional de directors d’orquestra, Jordi Savall i també la Jove Orquestra Nacional de Catalunya.

El músic i professor de música  Xavier Blanch ha estat l’encarregar de coordinar i redactar el Pla, que ha sorgit del Patronat Municipal d’Educació de l’Ajuntament de Sant Cugat.

En l’acte de presentació que s’ha fet al Claustre del Monestir (i que ha comptat amb la participació d’alumnes de l’Escola Fusió i del Conservatori, així com dels músics Patrícia de No i Emili Brugalla), l’alcaldessa ha destacat la transversalitat i la unicitat que ha aconseguit el Pla director de la Música Clàssica a Sant Cugat i ha dit que “Aquesta és un aposta única al país per fer de la formació musical i de la música clàssica un eix vertebrador. Sant Cugat és una ciutat d’excel·lència musical, gran vitalitat de la clàssica, i pot ser referent al país en aquesta matèria”.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.