Coetus i Carles Dènia, Gertrudis, Oques Grasses i Animal, banda sonora de la Festa Major 2017

FM_JPGEl Sant Cugat Esport F.C serà el pregoner en l’any del centenari del club esportiu

La programació d’enguany aposta per les arts escèniques al carrer, amb espectacles de petit format repartits en diferents espais

Aquesta edició hi haurà fins a 14 espais, 3 dels quals nous i un canvi d’ubicació

La Festa Major serà els dies 28, 29 i 30 de juny, i 1 i 2 de juliol

 A partir del dimecres 28 de juny, Sant Cugat es vestirà un any més de festa. Durant 5 dies, fins el diumenge 2 de juliol carrers i places de la ciutat s’ompliran de música, espectacles, i activitats. La programació d’enguany fa una clara aposta per les arts escèniques de carrers, amb petits caps de cartell distribuïts en diferents espais.

Una festa plena d’espectacles al carrer

Circ, titelles, teatre i música. Aquest quatre ingredients ompliran places i carrers durant cinc dies. La música també tindrà un paper important amb les cançons d’autor de Coetus i Carles Dènia. La Rumba anirà a càrrec de Gertrudis el primer dia de festa a la plaça d’Octavià. L’endemà, Bruno Oro & Vicenç Martin Dream Big Band reviuran la música d’un dels grans del segle XX a l’espectacle Frank Sinatra 100 anys. A banda, el mateix dijous un dels grups de moda, Animal presentarà el seu primer disc. Divendres serà el torn d’Oques Grasses, que portaran a la ciutat el seu tercer disc, i dissabte torna la rumba amb el Derrumband.

Tres espais nous, d’un total de 14

La Festa Major tornarà a tenir com a protagonistes els espais. Enguany n’hi haurà fis a 14, dels quals tres seran nous. Els més petits (0 a 3 anys) i els seus pares poden trobar un espai tranquil a la Càpsula Claustre, amb contes, jocs i música relaxada. Una altra de les novetats és l’És-fera jove, al llac del Parc Central s’uneixen la cultura Sound System i l’Electrònica. Finalment s’estrena també La plaça de la dansa, (plaça Can Quitèria) on cada tarda es podran veure exhibicions, fer classes i escoltar concerts de Swing, Lindy Hop, Hip-Hop, Salsa, Bollywood i Balls de Saló.

Aquest 2017, repeteixen l’Espai Arrel (pl. d’Octavià), la DesPlaça Jove (Parc Ramon Barnils), la FM Alternativa (Rbla. del Celler amb c/ de les Bòbiles), La Taverna (pl. Barcelona), el STQbeer Festival (pl. Barcelona), el Food&Fun (Parc Central), Espai d’arreu (pl. De l’alcalde Magí Bartralot), l’Esport al Carrer (Parc de Can Vernet) i la Fira d’atraccions instal·lada al mateix espai del Cami Vell de Sabadell.

La Caseta del CPA, enguany estrena nova ubicació al carrer de Pau VI, mentre que la Plaça del Jazz celebra 10 anys al Celler Modernista.

El Santcu, pregoners de la Festa

Enguany, l’alcaldessa ha escollit el Sant Cugat Esport F.C com a pregoners en l’any del centenari de l’entitat esportiva.

Va ser fundat l’any 1916 i el primer soci va ser en Antoni Auladell i Tortosa. L’any 1922, en comptar amb un terreny amb les dimensions reglamentàries, el Sant Cugat Sport, F.C. es va inscriure en la Federació Catalana de Futbol participant en el Campionat Amateur de 1922-23.

El camp del Celler va acabar situat al cor de la ciutat i romandrà sempre en la memòria dels qui el van conèixer per que en ell s’hi va crear l’Escola de Futbol Base, s’hi van fer els Tornejos Internacionals de futbol, es va ascendir i romandre durant tres temporades a la 3a Divisió Nacional, va ser seu d’entrenaments del Mundial de Futbol de 1982 i s’hi van celebrar un gran nombre de celebracions i homenatges.

La ciutat havia crescut molt, l’Ajuntament ja no hi cabia dins l’edifici de la Plaça de Barcelona i la Rambla del Celler ja formava part del centre comercial.

La construcció d’un nou edifici consistorial, un hotel i un fitness va traslladar el Sant Cugat Esport a les instal·lacions actuals de la zona esportiva municipal a Coll-Favà.

El Paga-li Joan, la tradició que ja escalfa motors

El dia de Sant Pere torna el tradicional ball del Paga-li Joan a l’Hort de l’Abat  – Jardins del “Paga-li Joan”, organitzat per Comissió del Paga-li, Esbart, Mediterrània i Coordinadora. Les inscripcions per participar al ball del ram i el vano es poden fer arribar a través del correu (pagalijoan@gmail.com) o directament als assajos fins el 9 de juny.

ASSAJOS 2017: Dimecres i divendres, del 24 de maig al 21 de juny Hort de l’Abat – Jardins del ‘Paga-li, Joan’ Grup infantil (de 6 a 16 anys): de 19 a 20 h Grup d’adults: de 20.30 a 21.30 h En cas de pluja, els assajos es faran al Celler Modernista.

Més informació a www.tradicionalsantcugat.cat

Un fotògraf, que vagi de festa

Per poder immortalitzar aquests cinc dies de festa, es busca un fotògraf professional. Fins el 25 de maig, els interessats en ser el fotògrafs oficials de la Festa Major d’enguany poden enviar un correu a fmsantcugat@gmail.com amb el currículum i un portfolio o similar. La feina estarà remunerada.

Una Festa Major digitalitzada

La Festa Major tornarà a viure’s intensament a les xarxes. Unes setmanes abans ja es podrà trobar a l’App Store i a la Google Play la versió 3.1 de l’app “FMSantCugat” amb tota la programació per dies, tipus d’activitats i per espais. A més de comptar amb missatges push, per saber immediatament qualsevol canvi d’escenari o informacions d’última hora. La programació també es podrà consultar al web municipal, www.santcugat.cat, per tal de reduir els programes de paper que es podran trobar en espais i edificis municipals i al punt d’informació de la Festa Major.

A les xarxes socials, la Festa Major també es podrà seguir, participar-hi i comentar-la amb el hashtag #FMsantcugat.

Els perfils a les xarxes socials són:

Twitter: @FMSantCugat

Facebook:  https://www.facebook.com/FestaMajorSantCugat

Instagram: @fmsantcugat

A Instagram un any més torna el concurs de fotografies. Per participar-hi cal seguir el perfil @fmsantcugat i fer una fotografia amb el hashtag #concursFM17  El premi d’enguany serà una càmera instantània.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.