El ple demana alliberar la reinversió del superàvit per destinar més recursos a la ciutadania

IMG_20170515_160203El ple celebrat aquesta tarda ha aprovat una moció –amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte C’s i PP, que s’han abstingut- per instar el govern de l’Estat a relaxar els criteris que regulen la possibilitat de reinvertir el superàvit que generen els ens locals. Cal recordar que a dia d’avui la llei només permet als ajuntaments reinvertir el seu superàvit en actuacions incloses dins el concepte “inversió financerament sostenible” i, a més, hi ha l’obligació de generar nous ingressos per la mateixa quantia de la reinversió. Aquesta restricció, segons remarca la moció, “és un greuge que va en detriment de la dotació de serveis i equipaments a la ciutadania”.

 

Per aquest motiu es demana que els ajuntaments puguin “reinvertir el seu superàvit, sense haver de generar nous ingressos per la mateixa quantia, en qualsevol iniciativa que considerin oportuna per millorar la qualitat de vida de la ciutadania, amb l’únic límit de no posar en risc la seva estabilitat pressupostària”.

A més, la moció també demana ampliar el termini de temps per poder executar la reinversió del superàvit del 2016 i allargar-ho fins el 2018 i no fins l’any en curs, com passa ara.

Mocions institucionals aprovades

D’altra banda, el ple també ha aprovat una moció institucional per “denunciar i condemnar la persecució i el genocidi al qual s’està sometent la comunitat LGTBI a Txetxènia per part de les autoritats i forces de seguretat de la zona i reafirmar el compromís d’aquest Ajuntament envers la defensa dels drets de les persones LGTBI”.

A més, també n’ha aprovada una altra per “instal·lar, progressivament i en la mesura que tècnicament sigui possible, en tots aquells edificis públics, un canviador de bolquers accessible tant per a homes com per a dones”.

Finalment, s’ha aprovat una tercera moció institucional per tal de millorar la prevenció i la gestió dels residus i avançar “cap a una economia circular basada en la sostenibilitat i la producció neta”.

Altres mocions aprovades

Aquesta tarda també s’han aprovat 4 mocions més:

  • Moció per un Sant Cugat lliure de violència masclista: s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals, excepte el PP en el punt 4.
  • Moció de commemoració de la celebració del Congrés de Cultura Catalana: s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte C’s i PP, que hi han votat en contra.
  • Moció per a millorar la coordinació de la seguretat a Sant Cugat del Vallès: s’ha aprovat amb els vots a favor de PDeCAT-Demòcrates, C’s, PSC, PP; el vot en contra de la CUP i ICV-EA; i l’abstenció d’ERC i del regidor no adscrit .
  • Moció perquè Sant Cugat del Vallès tingui servei de pediatria d’urgències les 24 hores del dia durant tot l’any: s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte ICV-EA, que s’ha abstingut.
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.