Més de 1.500 puntaires es trobaran a Sant Cugat en la 30a Diada de la Puntaire el diumenge 14 de maig

puntaires_st_cugat

La trobada vol posar en valor la tasca de les puntaires, tan artística com social

El proper diumenge 14 de maig Sant Cugat acollirà la 30a Diada de la Puntaire, una trobada anual que aplega gairebé la totalitat d’associacions i agrupacions de Puntaires de Catalunya i altres de l’estat i del sud de França.

En la trobada, que se celebrarà al llarg del passeig d’Antoni Gaudí, més de 1.500 puntaires vingudes d’arreu del país faran puntes i mostraran els seus treballs. En aquesta ocasió, a més, hi haurà venedores i exhibidores de països com Alemanya o França que vénen especialment per a l’ocasió.

Sant Cugat compta amb dues agrupacions de dones puntaires: del Centro Castellano Manchego, grup impulsor de la trobada a Sant Cugat, i les Puntaires de La Unió, que es reuneixen periòdicament al Monestir per fer boixets.

En la presentació de l’activitat, que ha tingut lloc aquest migdia al Claustre del Monestir, la tinenta d’alcalde de Cultura ha definit l’activitat com una “oportunitat única d’apropar aquesta art a la ciutat i donar a conèixer a un públic jove una tècnica antiga que ara viu un ressorgiment”. La presidenta de l’Associació Catalna de Puntaires, Rosa M. Provencio, s’ha mostrat molt satisfeta de l’organització de la diada a Sant Cugat i ha explicat que “les puntes i els boixets ens uneixen amb la majoria dels països d’Europa, que també mantenen viva aquesta tradició”. De la seva banda, Lupe Galán, representant del Centre Castellano Manchego  de Sant Cugat, ha explicat que en la seva associació “estem fent una gran labor social amb el grup de puntaires, moltes d’elles persones soles que troben en aquest grup una sortida i un punt de trobada imprescindible”.

30a Diada de la Puntaire – Programa de l’activitat

  • Hora: 09:00 – 15:00
  • Lloc: Passeig d’Antoni Gaudí
  • Organitza: Ajuntament de Sant Cugat, ACP-Associació Catalana de Puntaires
  • Col·labora: Centro Castellano-Manchego

9 a 10 h

Recepció de participants al punt de trobada de l’Associació Catalana de Puntaires.

Servei gratuït d’autobús llançadora des de l’Estació FGC Sant Cugat al passeig d’Antoni Gaudí.

12 h

Benvinguda institucional a la XXX Diada de la Puntaire i relleu a la ciutat puntaire 2018, l’Arboç.

12:30 h

Concert amb A l’Aire. Una aproximació a la cançó d’arrel tradicional passada pel filtre de la seva formació. Músics: Anna Ferrer, veu · Elena León, saxo soprano · Marina Vallet, saxo alt · Marcus Gibert, saxo tenor · Núria Brull, saxo baríton.

Durant tot el matí:

Foodtrucks i música a la plaça de Gabriel Ferrater.

 

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.