Constituïda l’Associació Ciutadana Gabriel Ferrater i Joan Ferraté de Sant Cugat

trobada-comisio-homenatge-a-gabriel-ferrater_33924926970_oL’associació es va donar a conèixer ahir en un sopar homenatge a Gabriel Ferrater que es va fer commemorant el 45è aniversari de la seva mort

La tinenta d’alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, va encoratjar els membres de l’associació “a treballar per preservar el llegat dels dos germans i mantenir viva la memòria de la seva vida i obra a Sant Cugat “

 Sant Cugat copta des d’ahir amb una nova associació. Es tracta de l’Associació Ciutadana Gabriel Ferrater i Joan Ferraté,que es va donar a conèixer en un sopar homenatge al Mesón de Sant Cugat que es va fer per commemorar el 45è aniversari de la mort de l’escriptor.

L’Associació Ciutadana Gabriel Ferrater i Joan Ferraté, perseverant en la tasca que inicià la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater, neix amb la voluntat de fer de Sant Cugat un referent pel que fa a l’obra i la figura de Gabriel Ferrater i del seu germà Joan, i de convertir la nostra ciutat en capdavantera en la promoció i estímul de la poesia. L’Associació va presentar els seus objectius:

  • Fomentar els estudis sobre la vida i l’obra de Gabriel Ferrater i Joan Ferraté.
  • Promoure i organitzar activitats per donar a conèixer la vida i l’obra de Gabriel Ferrater i Joan Ferraté.
  • Incentivar l’escriptura de la poesia entre la gent jove.
  • Vetllar per a la bona marxa  del premi Gabriel Ferrater de poesia i pel Premi Gabriel Ferrater de Poesia a Secundària.
  • Donar visibilitat a la figura de Gabriel Ferrater a la ciutat de Sant Cugat.
  • Promoure i organitzar activitats relacionades amb la poesia, amb especial atenció a la contemporània.
  • Vetllar perquè el fons Gabriel Ferrater i Joan Ferraté es conservi en condicions òptimes i promoure’n la seva difusió i estudi.

Per aconseguir les seves finalitats, l’associació realitzarà les activitats següents:

  • Tot tipus d’actes relacionats amb la poesia: presentacions, recitals, grups de lectura, performances, etc…
  • Activitats diverses per donar a conèixer  la vida i l’obra de Gabriel Ferrater i Joan Ferraté : edicions, conferències, actes d’homenatge, etc.

Ara per ara, l’associació està formada per Joan Tres, Joan Artigas, Josep Maria Oroval, Jordi van Campen, Pepa Jimenez i Carolina Hernandez.

En l’acte d’homenatge la tinenta d’alcalde es va mostrar satisfeta “pel dinamisme cultural que desprèn la ciutat i que és gràcies a la seva gent que demostra, dia rere dia, que és capaç, preparada i que s’estima Sant Cugat”. Fortuny els va animar a “seguir treballant per preservar el llegat d’una de les figures més importants de la literatura catalana del segle XX i mantenir visi la seva memòria”.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.