Sant Cugat mostra el seu potencial per ser Ciutat Europea de l’Esport 2018

Defensa Ciutat Europea1La comissió avaluadora ACES, reconeguda per la Comissió Europea, ha visitat aquests dies Sant Cugat per determinar si atorga el títol a la ciutat

Sant Cugat té previst organitzar més de 200 actes durant el 2018 en cas de ser Ciutat Europea de l’Esport

El veredicte final es farà públic a la tardor

 

Sant Cugat aspira a ser Ciutat Europea de l’Esport l’any 2018 i aquesta darrera setmana del mes d’abril ha mostrat el seu potencial als membres de la comissió avaluadora ACES que han visitat la ciutat. La tinent d’alcalde de Presidència, Cultura i Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, i el regidor d’Esports i Joventut, Eloi Rovira han estat els encarregats de defensar les possibilitats que té la ciutat per que se li atorgui el títol.

La tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, ha subratllat que “Sant Cugat té una clara estratègia social, i aquesta passa per un dels elements cohesionadors més importants: l’esport. Tenim clar que s’ha de desenvolupar des de l’ètica, educació i societat. Això vol dir, pensant en les persones, per tothom. Si no aconseguim la distinció mantindrem aquest valors, però si ens convertim en Ciutat Europea de l’Esport el 2018, ens encoratjarà encara més a treballar en aquesta línia.”

Al seu torn el regidor d’Esports, Eloi Rovira, ha volgut destacar “la importància de la candidatura, que és un objectiu de tota la ciutat. Hem aprofitat al màxim el temps que hem tingut per ensenyar i transmetre a la comissió avaluadora l’esperit esportiu que es respira a Sant Cugat. Una ciutat que viu amb i per l’esport”.

Defensa Ciutat Europea2La candidatura de Sant Cugat aposta per tres valors claus: l’educació, l’ètica dins i fora del camp i la inclusió.

També ha posat en valor la gran qualitat i quantitat d’equipaments esportius: 327 espais esportius i 52 instal·lacions esportives municipals amb un total de 113.000 metres quadrats d’instal·lacions per practicar esport.

Sant Cugat té previst organitzar durant el 2018 més de 200 campionats i esdeveniments esportius. De fet, la nostra ciutat acollirà un gran nombre de competicions d’alt nivell i activitats de caràcter formatiu. Entre d’altres l’estiu de l’any que ve serà seu dels CPISRA World Games o la 35a edició de la Mitja Marató de Sant Cugat entrarà a formar part del Campionat de Catalunya.

Per al desenvolupament de la Candidatura de Ciutat Europea de l’Esport, Sant Cugat ha creat una comissió de treball de caràcter participatiu perquè els diferents membres i agents del sistema esportiu de la ciutat formin part de la iniciativa. D’aquesta manera a més se li dóna un valor afegit a la candidatura, amb aportacions des de diferents sectors.

ACES Europe, associació europea de capitals de l’esport, fundada l’any 1999, compta amb el suport de les institucions europees i treballa per a la promoció de l’esport entre tota la ciutadania de la Unió Europea.  Cerca, també, iniciatives  privades i públiques amb l’objectiu d’augmentar el suport a l’esport, com a mitjà de cohesió social  i com a millora de la salut i qualitat de vida de la ciutadania.

El llibre blanc de l’Esport, document que legisla l’esport a la Unió Europea, també reconeix l’activitat d’ACES Europe i els guardons que lliura en les diferents modalitats.

El 24 de maig de 2016 l’Ajuntament de Sant Cugat va manifestar a ACES Europe, la intenció d’optar a la candidatura de Ciutat Europea de l’Esport i amb data 20 de setembre,  va formalitzar l’adhesió a la candidatura de Ciutat Europea de l’Esport, d’acord a la normativa d’ACES.

ACES Europe persegueix, entre d’altres,  per a les ciutats candidates:

  • Gaudir amb l’exercici físic
  • Enfortir el sentiment de pertinença a la comunitat
  • Aprendre del joc net
  • Millorar la salut

 

Els objectius perseguits des de Sant Cugat per a la Candidatura de Ciutat Europa de l’Esport 2018 són:

  • Mostrar Sant Cugat com una ciutat esportiva i activa.
  • Promoure la pràctica de l’activitat física i l’esport en tots els seus àmbits: escolar, salut, competició, integració, socialització, turisme, etc.
  • Promoure un estil de vida saludable entre la ciutadania a través de l’organització d’esdeveniments per a tots els col·lectius i la dinamització dels espais esportius a l’aire lliure.
  • Dinamitzar i donar suport als agents esportius (entitats, escoles, centres privats, etc.) i el voluntariat per a l’organització d’esdeveniments esportius.

Està previst que el veredicte final, sobre si Sant Cugat serà ciutat Europea de l’Esport 2018 es doni a conèixer a finals de setembre. A banda de Sant Cugat hi ha cinc ciutat més de l’estat espanyol que opten al títol. Finalment només quatre de les sis ciutats podran ser Ciutat Europea de l’Esport el 2018.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.