L’Ajuntament aconsegueix el traspàs de la gestió de tres vies que creuen la B-30 amb l’objectiu d’impulsar millores de mobilitat sostenible

3_vies_creuen_B-30L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha signat aquest matí l’acta de cessió per part del ministeri de Foment a l’Ajuntament de 3 vies que creuen la B-30. Concretament es tracta del pas per sota la B-30 a l’alçada de can Cabassa, el pont de l’avinguda de la Clota (Volpelleres) i el pont de l’avinguda de Roquetes.Signatura_cessió_3_vies_B-30

Millores per a una mobilitat més sostenible

Assumir la gestió d’aquestes vies permetrà a l’Ajuntament fer polítiques de mobilitat que millorin la connectivitat entre el nucli urbà i l’altra banda de l’autopista, on està situat el municipi de Rubí i on s’ubiquen un bon nombre d’empreses i equipaments educatius (zona can Sant Joan). L’objectiu d’aquestes millores és facilitar el pas de bicicletes i vianants per aquests punts i promoure així una mobilitat més sostenible.

De fet, el consistori ja ha projectat diverses actuacions que van en aquesta línia. En els propers mesos està previst que s’adeqüi un carril bici i un pas per a vianants al pont de l’avinguda de la Clota. D’aquesta manera es facilitarà la connexió entre el centre urbà de la ciutat i l’altra banda de l’autopista. Aquesta actuació forma part del pla de millora de can Sant Joan, que inclou entre d’altres actuacions la construcció de 12 quilòmetres de carril bici en aquest Parc d’Activitats Econòmiques. La voluntat del consistori també és fer, més endavant, una actuació similar al pont de l’avinguda de Roquetes.

A més a més, l’Ajuntament té previst construir en els propers mesos una vorera i un carril bici en el pas per sota la B-30 a l’alçada de can Cabassa. De moment en aquest pas l’Ajuntament ha posat en marxa 10 punts de llum per tal de millorar l’il·luminació.

La petició de l’Ajuntament al ministeri de Foment per tal d’obtenir aquesta cessió es va aprovar al ple municipal celebrat el desembre de l’any 2015. El traspàs no inclou ni els fonaments ni l’estructura d’aquestes tres vies i, per tant, el seu manteniment continuarà a càrrec del ministeri de Foment.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.