Mercè Conesa remarca que amb el nou IES Leonardo da Vinci Sant Cugat mostra el seu compromís amb l’educació pública de qualitat

Primera_pedra_IES_Leonardo_da_Vinci_2L’alcaldessa, Mercè Conesa, i la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, han col·locat aquest migdia la primera pedra del nou edifici que acollirà  l’Institut Leonardo da Vinci. El nou equipament s’ha començat a construir al carrer Alfons d’Aragó, just al costat de l’estació del FGC de Volpelleres, i està previst que obri portes el curs 2018-19.

L’acte ha comptat amb la presència, entre d’altres autoritats, de la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental, Carme Vigués; el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Economia i Hisenda, Damià Calvet; la regidora d’Educació, Esther Salat; el regidor d’Esports, Eloi Rovira; el director de l’Institut, Fernando Anglada; així com diversos regidors i veïns i veïnes.

 

“Amb la construcció d’aquest nou edifici que acollirà l’IES Leonardo da Vinci”, ha subratllat l’alcaldessa, Mercè Conesa, “la ciutat mostra novament el seu compromís amb l’educació pública de qualitat”. En aquest sentit, ha agraït “l’esforç col·lectiu” que ha permès construir aquest nou institut, entre els quals ha citat la comunitat educativa i l’AMPA d’aquest centre així com els grups municipals.  També s’ha referit al “compromís amb la comunitat educativa de Sant Cugat” que ha demostrat de conselleria d’ensenyament de la Generalitat.Primera_pedra_IES_Leonardo_da_Vinci

 

Finalment, l’alcaldessa remarcat que “no podem oblidar l’actual edifici del Leonardo da Vinci” i ha assegurat que “treballarem per tal de millorar-lo perquè continuï oferint els cicles de formació professional”. Per això s’ha compromès a, en cas que sigui necessari, “avançar els diners” per tal de fer actuacions que garanteixin “la qualitat educativa a Sant Cugat”.

 

D’altra banda, la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha explicat que l’Ajuntament de Sant Cugat “sempre és molt diligent i insisteix en les demandes educatives que necessita la ciutat, però sempre ho fa des del compromís i la responsabilitat”. Finalment, la consellera ha assegurat que “l’educació és un dels principals patrimonis del nostre país”.

 

El nou edifici per a l’IES Leonardo da Vinci

 

El nou edifici, amb un cost de 7,5 milions d’euros, serà de 6 línies d’ESO i 3 de batxillerat. Es calcula que acollirà uns 1.100 alumnes. Actualment, l’Institut Leonardo da Vinci de Sant Cugat del Vallès, amb un total de 722 matriculats aquest curs 2016-17, és un centre que imparteix 3 línies d’ESO i 2 de batxillerat.

 

L’Institut ofereix estudis d’Educació Secundària Obligatòria, batxillerat de ciències i tecnologia, batxillerat d’humanitats i ciències socials, cicles formatius de grau mitjà (Gestió administrativa, Activitats comercials, Instal·lacions de telecomunicacions i Atenció a persones en situació de dependència) i cicles formatius de grau superior (Administració i finances, Sistemes de telecomunicacions i informàtics, i Educació infantil). Finalment, cal remarcar que el nou edifici disposarà de serveis energètics eficients i sistemes d’estalvi d’aigua.

 

Un pavelló d’ús compartit

 

Ajuntament i Generalitat han acordat reconvertir el gimnàs de l’Institut en un pavelló de 1.175 m2. Aquest espai serà d’ús per al centre i, fora de l’horari lectiu, podrà ser utilitzat per entitats esportives del municipi. La construcció d’aquest pavelló ha tingut un cost de 850.000 euros, que ha pagat l’Ajuntament.

 

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.