L’Ajuntament obre la segona convocatòria del programa “Cultiva’t” per cedir 6 nous horts urbans a entitats

Horts_CanMates1_1024L’Ajuntament ha obert -fins al 16 de maig- la segona convocatòria per cedir horts urbans a entitats en el marc del programa Cultiva’t. En aquesta ocasió s’ofereixen aquests 6 espais que en total sumen 9.000 m2 ubicats en diversos punts del municipi:

  • Horts a la Floresta, carrer Estel, amb una superfície de 1.313 m2.
  • Horts al parc Ildefons Cerdà, amb una superfície de 670 m2
  • Horts a l’avinguda Roquetes, darrera la deixalleria, amb una superfície de 2.938  m2.
  • Horts al turó de can Mates, amb una superfície de 1.875 m2.
  • Horts al carrer Andana, amb una superfície de 458 m2.
  • Horts al carrer Amposta nord, amb una superfície de 1.713 m2.

Les entitats de caire social o ambiental sense ànim de lucre que vulguin optar a gestionar aquests espais poden consultar les bases del concurs d’adjudicació al web municipal www.santcugat.cat. El període de cessió és d’un màxim de 5 anys. Abans de fer la cessió, l’Ajuntament habilitarà els solars amb la infraestructura bàsica

L’Ajuntament promou activitats agràries a la ciutat d’acord amb una moció institucional de juny de 2012, en què es comprometia a apropar el ciutadà a la terra, afavorir l’autoconsum i valoritzar els productes de proximitat. Fruit d’aquests compromisos s’ha redactat i aprovat el Programa d’horts urbans Cultiva’t que emmarca les actuacions que l’Ajuntament està posant en marxa. L’octubre de 2016 va arrancar l’hort comunitari de Mira-Sol, com a experiència pilot del Cultiva’t. També a 2016, es va aprovar la primera convocatòria de concurs per a la utilització temporal de terrenys per horts urbans. El resultat d’aquesta convocatòria va ser l’adjudicació dels horts de Volpelleres i del carrer Amposta Sud, els quals es posaran en marxa el maig de 2017.

 

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.