L’espai (E)co de les Planes permet, en 6 mesos de vida, consolidar una programació cultural i d’intercanvi social a través de noves dinàmiques col·laboratives

Visita_espai_ECODes del passat mes de setembre funciona, a les Planes, un espai cultural d’experimentació, cocreació, innovació, intercanvi i participació ciutadana. Es tracta de l’Espai (E)co, un punt de trobada per a la gent de les Planes que s’ha obert a l’espai Pere Grau (pista esportiva).

 

Els objectius de l’espai (E)co són oferir un espai de trobada i sociabilització a les Planes per tal de promoure l’activitat cultural, formativa i social. A més, es busca fomentar l’intercanvi i l’apoderament ciutadà fomentant noves dinàmiques d’intercanvi de béns i de serveis entre la ciutadania. A més, la infraestructura de l’espai pretén difondre un nou model de viure i programar els espais basats en l’autosuficiència energètica.

 

Aquest projecte va néixer a partir de la col·locació, l’any 2015 a l’espai Pere Grau, d’un prototip de casa sostenible dissenyat per estudiants de la Universitat d’Arquitectura ETSAV. En total l’Ajuntament ha invertit 120.000 € per adequar el terreny i instal·lar-hi aquesta casa, per dinamitzar l’espai i per comprar materials i equipaments interiors. A més, l’ETSAV va pagar 225.000 € per fer possible la construcció d’aquest prototip.

 

La tinenta d’alcalde de Presidència, Cultura i Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, i el regidor de Medi Ambient i president del Consell de Barri de les Planes, Joan Puigdomènech, han visitat aquesta tarda l’espai (E)co. L’acte també ha comptat amb la presència d’Ignasi López i Iraia Mir, representants de la comissió de gestió d’aquest espai.

“Aquest és un projecte”, ha destacat Carmela Fortuny, “que encaixa plenament en la nostra voluntat de desenvolupar una cultura innovadora a la ciutat. Hem impulsat un espai d’intercanvi cultural i social amb unes dinàmiques col·laboratives molt interessants”. En aquest sentit, Fortuny ha remarcat que “l’aposta per la cogestió d’aquest espai és una bona iniciativa”. Així mateix, Joan Puigdomènech ha remarcat la “gestió creativa” d’aquest espai i ha posat en valor totes les iniciatives que s’estan duent a terme per “convertir l’espai Pere Grau en la plaça central de les Planes”.

 

Una gestió participativa i innovadora

 

L’Espai (E)co representa un nou model de dinamització d’un equipament municipal. Les decisions sobre la programació i el funcionament es prenen entre totes les parts: administració, veïnat i entitats. Per dinamitzar aquest espai, hi ha un equip promotor que és la plataforma PASaPAS. Qualsevol ciutadà pot participar en la presa de decisions d’aquest espai, a través de espaieco@gmail.com o presencialment cada dijous de 17 a 19 hores al mateix espai (E)co.

 

Activitats que s’han posat en marxa

 

Des de la posada en marxa d’aquest espai, ja s’han realitzant o s’ha proposat de realitzar les següents activitats:

 

  • GRUP DE CRIANÇA
  • LABORATORI DE MEDITACIÓ
  • AULA D’ESCULTURA
  • AULA DE RESTAURACIÓ DE MOBLES
  • GRUP REPORTATGE I FOTOGRAFIA sobre la història de les Planes i dels seus veins i veïnes
  • CINEFÒRUM
  • TEATRE/CLOWN
  • ESPAI D’INTERCANVI DE ROBA, LLIBRES I PETITS ELECTRODOMÈSTICS
  • PORTES OBERTES
  • VERMUT MENSUALA més a més, cada trimestre té lloc una festa trimestral oberta a tothom. És tracta de l’activitat “Àgora”, que funciona com una jornada de portes obertes. Precisament diumenge, 26 de març, a partir de les 11 hores, tindrà lloc aquesta activitat.
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.