El ple se suma a la iniciativa per regular el mercat de lloguer d’habitatge

160215-ple_municipalEl ple municipal celebrat aquesta tarda ha aprovat per unanimitat una moció per la regulació del mercat de lloguer d’habitatges a Sant Cugat. El text demana a la Generalitat una ràpida publicació de l’Índex de Preus del Lloguer. Aquest indicador -previst a la LIei de mesures de protecció del dret a l’habitatge de les persones en risc d’exclusió residencial- té l’objectiu de protegir els consumidors dels increments desproporcionats de preu dels habitatges.

La moció acorda que, una vegada creat aquest Índex, es defineixi les estratègies per implementar-lo a Sant Cugat. Això inclouria la posada en marxa de possibles sancions i bonificacions, ajudes o subvencions, per tal d’incorporar-les a les Ordenances Fiscals del 2018. L’objectiu seria beneficiar o penalitzar, a través dels impostos, els lloguers en funció de si es troben per sota o per sobre d’aquest indicador.

El ple també ha aprovat els següents punts:

  • (Dació de compte) Declaració de la Junta de Portaveus de “Compromís polític amb la defensa de Torre Negra i rodalies”: el text aprovat per tots els grups municipals remarca que “volem protegir Torre Negra, pels seus valors històrics, socials i ecològics únics. No hi ha cap altre indret a Sant Cugat que vinculi el passat, el present i el futur: el passat agrícola de la nostra ciutat, el present de gaudi social d’un entorn natural excepcional, i la necessària contenció de l’expansionisme urbà sobre el medi natural pel bé de les generacions futures”.
  • Moció institucional en relació al 8 de març, Dia internacional de les dones: l’acord insta totes les institucions a treballar de manera plegada per reconèixer arreu del món els drets socials, polítics i econòmics de totes les dones. Així mateix, també es demana promoure des de totes les instàncies de l’Ajuntament la igualtat de tracte i no discriminació, fent un èmfasi especial en els assessoraments fets a emprenedors a través del servei de promoció econòmica de la nostra ciutat.
  • Moció institucional per fomentar una publicitat no sexista i no LGTBIfòbica: l’acord preveu que l’Ajuntament habiliti canals, telemàtics i/o presencials, per tal que la ciutadania pugui denunciar casos de publicitat sexista, que l’Ajuntament es compromet a remetre a l’Institut Català de les Dones (o altres).
  • Moció per retre homenatge als santcugatencs deportats als camps nazis i per l’adhesió de Sant Cugat a la xarxa “Mai més”: el text, aprovat per unanimitat, acorda fer aquest reconeixement als 3 santcugatencs que van ser deportats: Francisco Calventos Navarro, Joaquín Moya Braulio i Bonaventura Bartralot Auladell.
  • Moció per tal que el Govern espanyol reprengui les obres de connexió entre l’A2 i l’AP7: el text, aprovat per unanimitat, demana al Govern de l’Estat espanyol que reprengui i finalitzi les obres de la connexió entre l’A-2 i l’AP-7, de forma immediata, amb un calendari clar i detallat de la seva execució i garantint que no es tornin a aturar fins a la seva finalització, posant en funcionament aquest enllaç durant l’any 2017
  • Moció per a la revisió de l’IVTNU en els casos en els que no hagi existit increment real de valor: l’acord –aprovat per unanimitat, excepte en el punt 2 que ha tingut l’abstenció de C’s i PP- insta el Govern de l’Estat perquè presenti, amb urgència,  un projecte de llei de modificació del TRLHL per la qual els supòsits d’inexistència d’increment de valor del sòl deixin d’estar subjectes a l’Impost sobre l’Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (IIVTNU) i situï el marc jurídic d’aquest impost en els termes establerts a l’esmentada Sentència del TC.
  • Moció per assolir la finestra única administrativa a Valldoreix: l’acord –aprovat per unanimitat- preveu implementar a Valldoreix tot allò que la llei 39/2015 disposa en referència a l’accés a l’administració electrònica per part de la ciutadania i de les pròpies administracions implicades.
 • Moció de suport al Pacte Nacional per una Societat Digital a Catalunya: aquest acord s’ha aprovat amb el vot afirmatiu de tots els grups municipals excepte la CUP, que s’ha abstingut.
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.