L’Ajuntament aconsegueix 12.000€ amb la Marató de l’Estalvi Energètic i els destina a la lluita contra la pobresa energètica

Lliurament_diplomes_Marato_Estalvi_Energetic

Sant Cugat ha tancat amb èxit la seva segona participació a la Marató de l’Estalvi Energètic per a la lluita contra la pobresa energètica. Durant tot el mes de febrer ha aconseguit rebaixar la factura ambiental –llum, aigua i gas- de 10 edificis municipals amb un estalvi econòmic aconseguit de 12.000€.

Aquests diners es destinaran a fer reformes de manteniment en domicilis de persones amb vulnerabilitat social i que tinguin risc de patir pobresa energètica. El pla inclou reformes com arreglar dipòsits d’aigua dels lavabos, canviar escalfadors d’aigua, aïllar finestres, entre d’altres.

Concretament, els estalvis aconseguits en els 10 edificis municipals de Sant Cugat són els següents:

  • Llum: en consum d’electricitat, s’han estalviat un 21’9% (36.474 kWh estalviats) de la factura energètica.
  • Aigua: s’ha estalviat un total de 282.000 litres, que representa un 18% del total.
  • Gas: l’estalvi generat ha estat del 25’5% (8.471 m3 estalviats).

Els 10 municipis que hi ha participat són: Casa Mònaco, Escola Pins del Vallès, Conservatori-Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels, Casal de Mira-sol, Casal Torreblanca, Escola Pi d’en Xandri, Escola Turó de Can Mates, Pavelló de Valldoreix, ZEM Jaume Tubau i Teatre-Auditori.

Aquest migdia ha tingut lloc a l’Ajuntament el lliurament dels diplomes de participació als representants dels 10 edificis municipals que han format part de la Marató. L’acte ha comptat amb la presència de la tinenta d’alcalde d’Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, i el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech.

Els resultats de la primera edició

En la primera edició de la Marató d’Estalgia, Sant Cugat va estalviar l’any passat 5.553,01 euros que van servir per ajudar a pagar factures de serveis, calefacció principalment, de llars que tinguin dificultats econòmiques. En total es van beneficiar del pla 18 persones, a qui se’ls va pagar un total de 200 euros de rebuts de serveis.

Una iniciativa que creix

La segona edició de la Marató d’Estalvi Energètic ha crescut en nombre d’ajuntaments adherits: s’ha passat de 4 a 12 ajuntaments participants. En total en aquesta 2a edició els 12 ajuntaments han generat un estalvi econòmic de 81.500€.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.