Instal·lada l’escultura “Rosa dels Vents”, de Pep Codó, al cim del turó del Parc de Can Mates

1El cim del Turó de Can Mates compta, des d’aquesta setmana, amb un conjunt escultòric, la “Rosa dels Vents”, de l’escultor santcugatenc Pep Codó. Es tracta d’un conjunt de setze elements, disposats en grups de dos, i en què els dos elements de cada grup formen un en positiu i l’altre en negatiu la lletra inicial de cada vent que conforma la Rosa.

Aquest conjunt escultòric ha estat projectat per integrar-se a l’espai que culmina en el turó del Parc de Can Mates, que disposa d’un horitzó de 360 graus. Aquest fet va determinar que l’escultura fos un indicatiu dels vuit vents principals del lloc.

L’Escultor Pep Codó explica: “Quan va ser concebuda, m’importava molt l’originalitat del projecte. M’explicaré: per a mi ser original vol dir fidelitat a l’origen, i l’origen en aquest cas és l’únic lloc a Sant Cugat on hi ha una vista de l’horitzó complet”.

L’escultura indica la direcció dels vents mentre busca la interacció amb el públic

33170462742_95190b2e41_o“La Rosa dels Vents” va ser projectada per indicar la direcció d’aquests vuit vents, però no sense la interacció del visitant del parc. Es tracta d’un conjunt de setze elements disposats en grups de dos. Els dos elements de cada grup formen un en positiu i l’altre en negatiu la lletra inicial del vent. Quan una persona observi correctament les dues parts complementàries, coincidirà amb la direcció del vent assenyalat.

Aquest fet convida a participar el visitant del turó, preferentment els nens: tots els elements tenen una alçada adequada per facilitar-ho. Amb aquesta intervenció a més es pretén situar el visitant del turó al seu entorn geogràfic relatiu.

 

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.