Ajuntament i veïns consensuen incrementar el nombre d’arbres en el projecte de reforma dels carrers de l’Eixample Sud

arbreseixamplesudL’Ajuntament ha consensuat amb veïns del barri de l’Eixample Sud una nova proposta d’actuació per reformar els carrers Sant Eduard i Mariné. El nou projecte, que incrementa notablement el nombre d’arbres que es plantaran, es pot consultar des d’avui al web de l’Ajuntament www.santcugat.cat/web/pla-accessibilitat-eixample-sud.

Inicialment el projecte de reforma preveia que aquests carrers es quedessin amb 27 arbres. Aquesta proposta, tot i que es va detallar en una reunió de veïns abans de començar les obres, va generar alguna preocupació una vegada iniciats els treballs. Ajuntament i veïns es van tornar a reunir la setmana passada per consensuar una nova proposta que incrementés el nombre d’arbres sempre i quan es prioritzés l’eixamplament de voreres per millorar la mobilitat dels vianants. Finalment es va acordar incrementar els arbres totals que es plantaran fins a 94 exemplars.

A més a més, en el tram del carrer Mariné situat al costat de l’escola Pi d’en Xandri (entre el C/ Santa Teresa i av. Gaudí) s’han plantat 10 arbres dins d’aquesta escola –al costat de la tanca- perquè també facin ombra al carrer Mariné. Així mateix, també es plantaran 40 arbres més al Parc de L’Arboretum.

Millorar l’accessibilitat del vianant, prioritat de les reformes a l’Eixample Sud

L’objectiu de la reforma dels carrers Sant Eduard i Mariné és millorar l’accessibilitat, ja que tenen voreres molt estretes i entrebancs com pals de telefonia o arbres que dificulten el pas. Per aquest motiu la prioritat és eixamplar i reordenar les voreres per deixar més espai per al vianant, especialment per a la gent gran, per als cotxets d’infants i per a les persones amb mobilitat reduïda. 

El projecte de reforma de l’Eixample Sud també inclou –a part dels carrers Sant Eduard i Mariné- els carrers Bergara, Sant Josep, Santa Teresa i Sant Salvador. En total les voreres i els xamfrans en aquest barri s’ampliaran en 773 m², se soterraran 28 pals elèctrics i 22 de telefonia, es desplaçaran 16 fanals de les voreres i es construiran nous escocells. També se substituirà l’enllumenat públic amb 47 nous fanals de menor alçada i més integrats al caràcter residencial del barri).

Amb aquesta actuació, la voluntat del consistori és impulsar la millora dels carrers al municipi per enfortir el benestar de la ciutadania.

 

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.