Alumnes Escola Thau Sant Cugat, l’Aula de so, l’Esplai Pica-Roca, el Fons social Sant Cugat-Valldoreix i L’Ateneu, Premis Ciutat de Sant Cugat 2016

premisEn la gala de lliurament de premis també s’ha reconegut Josep Canals com a Premi Extraordinari

La Lira, La Unió, el Club de Golf i el Santcu també han rebut un reconeixement com a entitats centenàries: la medalla d’honor de la ciutat

Els Premis Ciutat de Sant Cugat han culminat aquest vespre amb la gala de lliurament, en la qual s’han donat a conèixer els 5 guanyadors d’entre les 14 candidatures finalistes. Durant la gala també s’ha reconegut la trajectòria del galerista Josep Canals, amb el Premi Extraordinari, del qual l’alcaldessa, Mercè Conesa ha dit que és “un motor de projecció, dins i fora de la ciutat.” Durant la gala també s’ha entregat la Medalla d’Honor de la ciutat a quatre entitats centenàries, La Unió Santcugatenca, La Societat Coral La Lira, el Club de Golf Sant Cugat i Sant Cugat Esport F.C.

 

L’alcaldessa ha destacat que “la cultura és també un pilar de l’estat del benestar, com ho són l’educació, la sanitat o serveis socials.” En aquesta línia ha afegit que “som capaços de generar la il·lusió i confiança per aixecar el cap i reivindicar-nos com a ciutat capdavantera”. Finalment Conesa ha subratllat que “col·laborar i implicar-se són dos gran valors que han quedat impregnats ja en l’ADN de Sant Cugat” en referència a la tasca de les quatre entitats centenàries que han rebut la Medalla d’Honor de la Ciutat.

 

Els Premis Ciutat de Sant Cugat 2016 són:

 

Alumnes de l’escola Thau

Pel projecte d’una manta multi-funció destinada als refugiats i reconeguda als Premis Desafío Emprende de La Caixa. El projecte és ideat per Macbeth, un grup de 6 alumnes de 4t d’ESO.

 

L’Ateneu de Sant Cugat

Pels seus més de 60 anys com a entitat dedicada a difondre i treballar per la cultura santcugatenca, tot difonent valors com la cohesió i el treball en equip

 

Aula de so

Pels seus més de 25 anys sent una de les principals entitats aglutinadores de la música a Sant Cugat

 

Esplai Pica-Roca

Per 30 anys de dedicació als nens i nenes deSant Cugat treballant en l’educació en el lleure amb infants i joves de la ciutat.

 

Fons social Sant Cugat-Valldoreix

Pel programa de préstecs sense interessos per a persones amb pocs recursos de la Fundació Solidària Contra l’Atur.

 

Josep Canals, reconeixement a tota una trajectòria

En la Gala dels Premis Ciutat de Sant Cugat es lliura també el Premi Extraordinari que, per designació directa de l’alcaldessa, vol reconèixer la trajectòria destacada d’algun personatge o col·lectiu de la ciutat per donar valors als seus mèrits i aprofundir en la identitat santcugatenca.

En aquesta ocasió el Premi Extraordinari ha estat el galerista i activista cultural Josep Canals. L’alcaldessa ha volgut reconèixer amb aquest guardó la trajectòria professional de Canals en la difusió i promoció de l’art contemporani, la seva reivindicació del territori (més enllà de Barcelona) com a motor creatiu i la seva labor de promotor d’art i artistes a Sant Cugat i arreu.

4 medalles d’honor per a 4 entitats centenàries

En la gala d’avui també s’han lliurat medalles d’honor a quatre entitats centenàries de Sant Cugat, que les distingeix amb aquest guardó pel seu valor social i el seu caràcter cohesionador al llarg de la història de la ciutat. Les entitats són:

Societat Coral La Lira de Sant Cugat

Fundada el 1882, la Societat Coral La Lira està formada per homes, majoritàriament santcugatencs, que dediquen els seus esforços a aprendre i cantar valsos de Caramelles, sardanes i havaneres i mantenir viva la memòria de la cançó tradicional catalana. El cor és el membre més antic de la Federació de Cors de Clavé.

 

La Unió Santcugatenca

La Unió és una entitat cultural de caire popular activa i compromesa amb els valors de la cultura catalana i de la societat santcugatenca en cada moment de la seva història, iniciada el 1883. Tot i que manté la seva essència centrada en els associats, aposta per l’intercanvi intergeneracional com un element a conservar, per aprendre mútuament, contrastant experiències i diferents punts de vista.

 

Club de Golf Sant Cugat

Dissenyat per Harry S. Colt, el camp de golf de Sant Cugat es va construir pensant en el lleure dels enginyers que treballaven en la construcció del ferrocarril Sant Cugat-Barcelona impulsat per Frederick Pearson. I, així com el tren va aportar una transformació radical de la ciutat, el camp de golf ha aportat una fesomia única a la nostra ciutat.

 

Sant Cugat Esport F.C.

Fundat el 1916, el Santcu ha portat el futbol a tots els racons de la ciutat al llarg dels seus cent anys d’història. A més de la seva funció esportiva, el Santcu és un element cohesionador de Sant Cugat, un club que promou des de la seva creació els valors de l’esport en equip entre els més joves.

 

 

L’Esbart Sant Cugat i el Pere Martínez Quartet, amb l’espectacle Tants records, i la coral del Conservatori municipal de Música, interpretant algunes peces del musical Els miserables, han estat els protagonistes artístics de la gala.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Els comentaris estan tancats.